Aproape 300 milioane EUR ajutor al UE dupa inundatiile din Austria, Italia si Romania din 2018

0

Eurodeputații au aprobat miercuri suma de 293 551 794 EUR din Fondul de Solidaritate al UE în urma fenomenelor meteorologice extreme din Austria, Italia și România din 2018.

Ajutorul de 293,5 milioane EUR din Fondul de Solidaritate al UE se împarte astfel: 277,2 milioane EUR pentru Italia, urmare a ploilor abundente, vânturilor puternice, inundațiilor și alunecărilor de teren din toamna anului 2018; 8,1 milioane EUR pentru Austria, urmare a acelorași fenomene meteorologice și 8,2 milioane EUR pentru regiunea de nord-est a României, urmare a inundațiilor din vara anului 2018. Ajutorul a fost aprobat cu 645 voturi pentru, 18 împotrivă și 30 abțineri.

Mai multe informații aici (propunerea Comisiei Europene) și în proiectul de raport al PE – raportor Siegfried Mureșan (EPP, România), care recomandă aprobarea asistenței din FSUE.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.