Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aplicație Românească pentru a Monitoriza Activitatea Fizică Zilnică

0

Este binecunoscut faptul că mișcarea fizică regulată are numeroase efecte benefice asupra sănătății. Nu este însă obligatoriu să mergi la sală și să lucrezi intens pentru a-ți îmbunătăți sănătatea. Este de ajuns să realizezi activități fizice de intensitatea medie, cum ar fi să mergi pe jos în fiecare zi o jumătate de oră, să urci scările în loc să iei liftul sau să te plimbi cu bicicleta prin parc. Atât timp cât vei reuși să practici în mod constant aceste activități, ai toate șansele să îți menții greutatea, să ameliorezi activitatea inimii sau să reduci nivelul de stres printre altele.

Tehnologia te poate ajuta să renunți la sedentarism prin intermediul aplicațiilor mobile. Există aplicații special create pentru a te ajuta să îți urmărești activitatea ta de zi cu zi și să îți stabilești și atingi propriile obiective de sănătate. Una dintre aceste aplicații este chiar de origine românească și se numește ActivityTracker.

Vezi Câți Pași Faci și Câte Calorii Arzi

ActivityTracker este o aplicație gratuită pentru Android și iOS care monitorizează activitatea fizică de zi cu zi fără să îți descarce bateria telefonului mobil. Impactul minim asupra bateriei este posibil deoarece aplicația nu folosește GPS-ul, ci senzorii de mișcare deja integrați în dispozitivele noastre mobile.

ActivityTracker poate fi o unealtă extrem de utilă pentru a deveni mai activ din punct de vedere fizic, pentru că îți oferă informații despre o serie de parametri relevanți. Aplicația poate monitoriza numărul de pași făcuți, distanța parcursă, timpul în care ai fost activ, precum și totalul de calorii consumate într-o zi. Poți vizualiza activitatea ta zilnică, săptămânală, lunară și chiar și din oră în oră.

De multe ori, o lipsă de motivație poate duce la renunțarea practicării unei activități și implicit la întoarcerea la o viață sedentară. Nu este însă cazul aici, deoarece ActivityTracker te motivează să rămâi activ. Cum? Aplicația îți permite să-ți setezi propriile obiective de fitness, cum ar fi să faci un anumit număr de pași într-o săptămână, și te menține la curent cu progresul realizat în fiecare zi. Astfel, transmițându-ți periodic notificări despre evoluția ta, te va stimula să continui până când îți vei îndeplini obiectivul setat.

Versiunea pentru Android, Recent Lansată

ActivityTracker a fost lansată inițial în 2015 pentru utilizatorii de iPhone. După mai bine de trei ani pe iOS, interval în care a ajuns la 100.000 de utilizatori activi lunar, a fost lansată recent și versiunea de Android a aplicației. Aceasta oferă, printre altele, posibilitatea de a importa și exporta datele de fitness, precum și de a importa istoricul din Google Fit.

Ca o concluzie, ActivityTracker poate fi o opțiune interesantă dacă vrei să monitorizezi câți pași faci sau câte calorii arzi zilnic. Aplicația are o interfață plăcută și intuitivă și este realmente ușor de folosit.

Ea poate fi descărcată în mod gratuit din Google Play și App Store.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.