Aplicația romanească Questo, desemnată Best Travel App in 2017

0

Aplicația românească prin care descoperi orașele și poveștile lor rezolvând ghicitori a fost desemnată Best Travel App în cadrul evenimentului eTravel Award.

Aplicația propune un nou mod de explorare a mai multor orașe din România și Ungaria, iar în curând și din restul Europei. Utilizatorii pot descoperi astfel lucruri pe care un turist nu are oportunitatea să le observe de obicei, de la viața și micile afaceri locale, până la poveștile și locurile puțin cunoscute.

De-a lungul quest-ului “Cele 7 turnuri ale Sibiului”, spre exemplu, utilizatorii aplicației descoperă 15 locuri autentice din Sibiu, fiecare cu o poveste aparte. Întreg traseul durează în medie circa 90 de minute și a fost până acum explorat de mai bine de 500 de exploratori, atât localnici, cât și turiști.

Pe lângă toate acestea, exploratorii găsesc în Questo și recomandări de mici afaceri locale, de la restaurante și cafenele, până la ateliere meșteșugărești și galerii de artă.

În primele 5 luni de la lansare, peste 6.000 de utilizatori au explorat România prin Questo. Distanța totală parcusă pe jos pe toate cele 15 trasee din aplicație depășește 17.000 de km.

“Ne bucură mult acest premiu care vine ca o confirmare că direcția pe care am pornit este cea bună. Premiul coincide chiar cu un moment foarte important în dezvoltarea noastră. Începând din această săptămână, oricine poate construi un quest și se poate implica, alături de noi, în dezvoltarea comunității locale prin turism, fie că este cetățean, ONG, muzeu sau administrație locală. ”, spune Claudiu Petria, Co-Founder & CEO (Chief Explore Officer) Questo.

Questo este o aplicație gratuită, dezvoltată de un grup de tineri antreprenori din București, disponibilă atât pe Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.questo.questoapp), cât și pe iOS (https://itunes.apple.com/ro/app/questo/id1216630504?mt=8)

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.