Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aplicația Huawei Health

2

Cum rămâi în formă atunci când vacanța de vară s-a terminat?

Pe timpul verii activitatea fizică este ceva natural. Călătoriile cu rucsacul în spate, pedalatul în jurul orașului, înotul la mare sau în piscină: faci cu placere toate aceste activități și nu e nevoie să te gândești de două ori înainte de a le include în programul zilnic. Din păcate, atunci când vine toamna, te întorci la rutina zilnică, respectiv la serviciu și acasă, pierzând astfel rezultatele obținute în timpul verii.

Odată cu ritmul agitat al vieții urbane, programul încărcat sau înrăutățirea vremii, este mai dificil să te ții de sport și, chiar dacă reușești, există însă problema motivației și a cunoștințelor în domeniu. Și asta pentru că nu este suficient doar să începi pur și simplu exercițiile, ci să știi cum să le execuți în mod eficient și sănătos. Un antrenament mult prea intens poate avea exact efect contrar – te simți mai rău ca înainte de antrenament, motivația scade, iar corpul suprasolicitat este predispus accidentării. Pe de altă parte, atunci când iei pauze lungi între antrenamente sau te antrenezi prea ușor și fără a te provoca constant, riști să creezi frustrarea unor rezultate slabe. Iar, pentru că esti o persoană ocupată, este cu atât mai dificil să găsești suficient timp pentru a merge la sala de sport. Poate un antrenor personal ar fi soluția potrivită pentru tine. Poate … chiar unul “de buzunar”? 😊

Antrenorul tău poate fi chiar aplicația Huawei Health, disponibilă pentru smartphone-urile Huawei!

Aplicația Huawei Health îți va monitoriza condiția fizică și te va ajuta să îți îndeplinești obiectivele stabilite. La prima utilizare îți va cere să setezi anumite informații personale, precum vârsta, înălțimea, greutatea și sexul. Iar, în continuare, ești invitat să îți setezi obiectivele, ca de exemplu greutatea dorită, întrucât aplicația calculează automat indicele de masă corporală, câte calorii trebuie să consumi în fiecare zi, precum și o serie de activități ce determină pregătirea unui plan de antrenament personalizat. Desigur, acesta este doar primul pas, pentru că adevăratul truc este acela de a realiza planul! Din fericire, aplicația te ajută în această privință prin monitorizarea constantă a activității și reminderele periodice legate de exercițiile pe care trebuie să le faci pentru a te apropia de obiectivul stabilit. Cum este posibil?

Adevărul este că vorbim despre ceva mult mai complex decât o aplicație mobilă. Este vorba despre o platformă formată dintr-un smartphone Huawei și o aplicație, care analizează situația și oferă informațiile necesare utilizând senzorii integrati în smartphone-urile Huawei. Huawei Health preia datele de la accelerometru, senzorul de poziție, busola electronică și, bineînțeles, de la receptorul GPS și le procesează folosind algoritmi complecși care permit aplicației să calculeze câți pași ai făcut, câte scări ai urcat sau dacă ai pedalat – iar dacă da, cât de repede și pentru cât timp. În plus, algoritmii adiționali calculează câte calorii ai ars în timpul unei activități. Atunci când pornești Huawei Health, pur și simplu trebuie să selectezi tipul de activitate pe care dorești să o inițiezi – să alergi, să pedalezi sau să mergi, iar, apoi, printr-o singură apăsare, poți seta parametrul cel mai important în cazul acelui antrenament: timpul, distanța parcursă sau caloriile consumate. Imediat ce vei confirma setările, aplicația va începe să înregistreze activitatea, utilizând informații de la senzori și te va ține la curent oferindu-ți anumite rapoarte. Cu toate acestea, mai lipsește un singur lucru.

Pentru propria sănătate, dar și pentru productivitatea antrenamentelor de fitness, este esențială menținerea unei intensități adecvate a sesiunilor. Este de dorit ca acestea să nu fie nici prea extenuante, dar nici prea ușoare, altfel riști să nu obții efectul dorit. Tensiunea din timpul antrenamentului și, mai ales, reacția organismului la efort nu pot fi citite de senzori precum accelerometrul sau GPS-ul. De aceea, este utilă monitorizarea constantă a ritmului cardiac. Iată o altă componentă importantă a platformei Huawei Health: smartwatch-ul Huawei Watch 2. Acest smartwatch elegant și puternic are un senzor de precizie a ritmului cardiac pentru măsurarea continuă a pulsului. Așadar, nu este nevoie să porți curele incomode de piept sau să conectezi senzori separați la telefon – doar poartă smartwatch-ul iar informațiile privind performanțele corpului tău vor fi direcționate la aplicație.

Cu o astfel de platformă inteligentă, poți crea ușor și rapid un plan de antrenament care îți va permite să rămâi în formă atât toamna cât și iarna. Cu ajutorul aplicației care lucrează îndeaproape cu senzorii smartphone-urilor Huawei vei putea să urmărești cu ușurință progresul, iar, dacă vei adăuga și smartwatch-ul Huawei Watch 2, va fi și mai simplu să îți monitorizezi cu precizie starea de sănătate și să planifici activitățile potrivite pentru tine.

Despre Huawei Consumer BG

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. În anul 2015, Huawei s-a clasat pe locul al treilea în ceea ce privește livrările de smartphone-uri la nivel global. Compania deține 15 centre R&D în țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Suedia, Rusia, India și China. Făcând parte din cele 3 filiale ale companiei Huawei, Huawei Consumer BG pune la dispoziția utilizatorilor săi telefoane mobile, tablete, accesorii inteligente, dispozitive pentru acasă și servicii cloud. Cu peste 20 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, Huawei este orientată spre a oferi soluții inovatoare, care se traduc în experiențe extraordinare pentru consumatorii de pretutindeni.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

2 comentarii

  1. avatar

    Are o mica Mare problema, daca ai asociata o brățară fitness, însumează atât distanța înregistrată de brățară cât și distanța calculată de telefon :))))….

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.