Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aplică până pe 23 martie pentru cursul „Specialist practician în domeniul social“!

0

Organizația Umanitară CONCORDIA, în parteneriat cu Universitatea de Științe Aplicate Vorarlberg, anunță deschiderea apelului de selecție pentru cursul „Specialist practician în domeniul social“.

Obiectivul programului de formare este de a perfecționa practicieni în domeniul social, capabili să aplice în activitatea directă cu diferite categorii de clienți, instrumente și metode importante, utile și specifice activității sociale de zi cu zi, care se reflectă obiectiv, nemijlocit și adaptat în felul eficient și etic în care este condusă intervenția față de oamenii marginalizați și defavorizați.

Între aspectele pozitive ale programului, conform raportului de evaluare realizat de experții Universității de Științe Aplicate din Vorarlberg (Prof. Dr. Erika Geser Engleitner, BA MA Julia Reiner), sunt enumerate: întărirea identității profesionale, noi perspective de abordare a cazurilor, modalități de implicare a clienților în identificarea soluțiilor, networking cu alți profesioniști în domeniu.

Programul este supervizat de Universitatea de Știinte Aplicate  Vorarlberg, Dornbirn (Austria).

PENTRU CINE?

Programul de formare continuă este destinat angajaților din instituţii publice şi private din România, furnizoare de servicii sociale, care lucrează în mod direct cu beneficiarii (asistenți sociali, pedagogi sociali, lucrători sociali, mediatori sociali, educatori sociali etc.).

Trainingul are un număr de 170 lecţii (32 ECTS) și 12 săptămâni de practică (480 de ore). Perioada de practică se va realiza la locul de muncă, cu supervizarea constantă a formatorilor. Programul de instruire este format din 5 module de teorie și practică şi se finalizează cu o examinare. Finalizarea cursului este confirmată cu o diplomă eliberată de CONCORDIA Academia împreună cu Universitatea de Știinte Aplicate Vorarlberg pentru „Specialist practician în domeniul social“ și cu acordarea a 9 credite pentru asistenți sociali, de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

Cursul se va derula la sediul Organizației Umanitare CONCORDIA din București: Dr. Regimentului 20D | Sector 1 | București, iar participanții selectați vor suporta o contribuție individuală de 100 lei/ modul (cost total curs 500lei). Pentru mai multe DETALII puteți scrie la adresa de email academia@concordia.org.ro.

Termenul limită de primire a aplicațiilor este 23 martie 2018. Pentru înscriere accesați formularul de înscriere AICI.

Echipa CONCORDIA vă urează o primăvară frumoasă!

Despre autor

avatar

Despre CONCORDIA Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.