Aplică până pe 17 mai la Social Impact Award, competiție cu premii de 5000 de euro pentru idei de afaceri sociale!

0

Tinerii care își doresc să schimbe problemele sociale curente într-un mod inovativ sunt așteptați să aplice până pe 17 mai la Social Impact Award România, o competiție internațională care susține tinerii profesioniști, studenții și elevii care vor să devină antreprenori sociali. Participanților li s-a pregătit un program educațional complex, premii în bani, spațiu de lucru și conectare, astfel încât ideile lor să se transforme în proiecte concrete.

Social Impact Award reprezintă o oportunitate de implicare și creștere pentru tineri între 14 și 30 de ani. Formularul de înscriere, deschis până pe 17 mai, este primul pas către o experiență de învățare completă. Pentru tinerii care au o idee de proiect, formularul de înscriere ajută la structurarea informațiilor pe trei direcții cheie: impact social, inovație și fezabilitate.

După primirea aplicațiilor, juriul format din experți în antreprenoriat social va selecta 15 echipe care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe o durată de aproximativ 3 luni, între iunie și septembrie. Cu susținerea a peste 30 de colaboratori, cele 15 echipe vor beneficia gratuit de mentorat, vizite la antreprenori sociali, workshop-uri cu experți în business și conectarea la o comunitate națională și internațională de tineri cu inițiativă.

Citește mai multe despre experiența din incubatorul Social Impact Award aici!

Pe 3 octombrie, juriul va acorda 3 premii de 1500 de euro pentru cele mai bune 3 echipe, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunității. De asemenea, câștigătorii vor primi burse de participare la Social Impact Award International Summit, care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie, în Kiev, Ucraina.

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Social Impact Award.

Pe lângă faptul că este o experiență de învățare complexă adresată tinerilor la început de drum cu ideile lor, SIA este și o rampă de lansare pentru concepte inedite și, mai ales, pentru tinerii motivați să producă o schimbare în bine în comunitățile din care fac parte.

Ce fac câștigătorii SIA din 2018? Poți citi mai multe aici.

Dacă și tu ai o idee pe care ai vrea să o testezi, aplică până pe 17 mai la Social Impact Award!

Despre Social Impact Award

Social Impact Award este o competiție de idei de afaceri sociale și un program educațional pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social în rândul tinerilor la nivel european și nu numai. Astăzi, proiectul este prezent în 17 țări din Europa, Asia și Africa.

În România, proiectul se află la cea de-a opta ediție și este organizat de către Universitatea Alternativă, Social Innovation Solutions și Global Shapers Bucharest Hub,cu sprijinul partenerilor BCR și Enel România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.