Apelul Asociatiei Romanian Business Accelerator pentru atragerea si sustinerea investitorilor in Romania

0

 Scandalul politic a deteriorat imaginea Romaniei pe plan extern. Cu toate acestea, statul roman nu a luat inca nicio masura palpabila pentru a corecta prejudiciul facut si pentru a sustine investitiile in Romania.

 “In urma discutiilor cu actuali si posibili investitori, concluzia Asociatiei Romanian Business Accelerator (RBA) este ca guvernantii romani nu arata ca sunt deschisi la colaborare prin oferirea unor conditii prielnice investitiilor. Multi investitori au ales sa isi mute banii pentru a se proteja, iar altii au preferat sa ocoleasca tara noastra cu totul. ”, spune Marian Dusan, presedintele RBA.

Presedintele asociatiei propune cateva solutii pentru atragerea investitorilor si pentru cresterea si sustinerea economiei tarii. Printre acestea, folosirea unora dintre activele statului, care momentan nu produc si nu aduc beneficii importante economiei, in atragerea si mentinerea investitorilor in tara noastra pe termen lung.

“Statul ar trebui sa ajute investitorii si implicit economia si bunastarea prin atragerea acestora si oferirea de avantaje, facilitati care sa aduca si sa mentina investitorii in tara noastra pentru perioade mari de timp. Scutirile de impozit, concesionarea pamantului agricol, cesionarea dreptul de folosinta pentru noi autostrazi ar putea rezolva in mare parte problema investitiilor in tara noastra. Cresterea economica poate fi realizata doar prin cresterea privatului. Insa nu e nevoie doar sa privatizam, ci si sa cream si sa dezvoltam noi afaceri, sa exploatam resurse lasate in paragina, sa ajuta investitorii si sa ii lasam sa ne ajute investind in noi fabrici, noi drumuri, noi locuri de munca.”

Chiar daca masurile bune se afla repede, o modalitate mai rapida si mai potrivita pentru tintirea marilor investitori o reprezinta organizarea de licitatii internationale de amploare. In cadrul acestora, companii straine mari, cu un potential financiar mare ar putea participa la licitatii cu business planuri de investitii in Romania. “Tara noastra are un potential enorm, insa resursele trebuie bine gestionate si mai ales promovate catre investitori”, mai spune Marian Dusan.

Asociatia Romanian Business Accelerator este o initiativa privata, infiintata de catre Marian Dusan, antreprenor, investitor si economist. Organizatia isi propune sa contribuie activ la imbunatatirea mediului de afaceri din Romania si sa accelereze atragerea de investitii in tara noastra. Misiunea membrilor asociatiei este de a pune laolalta antreprenori, investitori, politicieni, societate civila, cu scopul de a reporni motorul economiei romanesti si de a scoate in evidenta modele de succes din business-ul autohton.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează