Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Apelul Asociatiei Romanian Business Accelerator pentru atragerea si sustinerea investitorilor in Romania

0

 Scandalul politic a deteriorat imaginea Romaniei pe plan extern. Cu toate acestea, statul roman nu a luat inca nicio masura palpabila pentru a corecta prejudiciul facut si pentru a sustine investitiile in Romania.

 “In urma discutiilor cu actuali si posibili investitori, concluzia Asociatiei Romanian Business Accelerator (RBA) este ca guvernantii romani nu arata ca sunt deschisi la colaborare prin oferirea unor conditii prielnice investitiilor. Multi investitori au ales sa isi mute banii pentru a se proteja, iar altii au preferat sa ocoleasca tara noastra cu totul. ”, spune Marian Dusan, presedintele RBA.

Presedintele asociatiei propune cateva solutii pentru atragerea investitorilor si pentru cresterea si sustinerea economiei tarii. Printre acestea, folosirea unora dintre activele statului, care momentan nu produc si nu aduc beneficii importante economiei, in atragerea si mentinerea investitorilor in tara noastra pe termen lung.

“Statul ar trebui sa ajute investitorii si implicit economia si bunastarea prin atragerea acestora si oferirea de avantaje, facilitati care sa aduca si sa mentina investitorii in tara noastra pentru perioade mari de timp. Scutirile de impozit, concesionarea pamantului agricol, cesionarea dreptul de folosinta pentru noi autostrazi ar putea rezolva in mare parte problema investitiilor in tara noastra. Cresterea economica poate fi realizata doar prin cresterea privatului. Insa nu e nevoie doar sa privatizam, ci si sa cream si sa dezvoltam noi afaceri, sa exploatam resurse lasate in paragina, sa ajuta investitorii si sa ii lasam sa ne ajute investind in noi fabrici, noi drumuri, noi locuri de munca.”

Chiar daca masurile bune se afla repede, o modalitate mai rapida si mai potrivita pentru tintirea marilor investitori o reprezinta organizarea de licitatii internationale de amploare. In cadrul acestora, companii straine mari, cu un potential financiar mare ar putea participa la licitatii cu business planuri de investitii in Romania. “Tara noastra are un potential enorm, insa resursele trebuie bine gestionate si mai ales promovate catre investitori”, mai spune Marian Dusan.

Asociatia Romanian Business Accelerator este o initiativa privata, infiintata de catre Marian Dusan, antreprenor, investitor si economist. Organizatia isi propune sa contribuie activ la imbunatatirea mediului de afaceri din Romania si sa accelereze atragerea de investitii in tara noastra. Misiunea membrilor asociatiei este de a pune laolalta antreprenori, investitori, politicieni, societate civila, cu scopul de a reporni motorul economiei romanesti si de a scoate in evidenta modele de succes din business-ul autohton.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.