Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Apel umanitar pentru Macedonia

0

Crucea Roşie Română lansează un apel umanitar de urgenţă în sprijinul victimelor inundațiilor din Macedonia.

În data de 6 august a.c., ploi torențiale însoțite de vânturi puternice au provocat inundații grave în Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei. 22 de persoane și-au pierdut viața, peste 60 de persoane au fost grav rănite și mai mult de 33 500 de persoane au fost afectate. În regiunile Skopje și Tetovo, 7.000 de case au fost avariate, șoselele de centura și canalele de apă au fost distruse, zeci de sate rămânând izolate. Satele cele mai afectate sunt Chento, Indzikovo, Singelich, Stajkovci, Smilkovci, Creshevo, Viniche, Strachinci din regiunea Skopje, dar și satele Shipkovica, Brodec, Veshala și Poroj din regiunea Tetovo. În momentul de față, se desfășoară lucrări pentru îndepărtarea  noroiului și a pietrelor.

kolicki

Crucea Roșie din Macedonia în colaborare cu autoritățile naționale au luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de primă necesitate către populație.

Pentru a susţine operaţiunile de ajutorare a victimelor acestei urgențe umanitare, Cruce Roşie Română lansează “Apel umanitar pentru Macedonia”. Campania constă în colectarea de fonduri online şi direct, în conturile deschise special pentru acest apel.

Sumele colectate vor fi donate spre a fi utilizate de către Cruce Roşie Macedonia  pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate şi se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile şi a facilităţilor sanitare, precum şi oferirea de asistenţă medicală şi suport psihologic populaţiei afectate.

Invităm pe toţi cei care vor să sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, să doneze bani în conturile Crucii Roşii Române deschise la BRD, Agenţia Piaţa Romană: LEI: RO42BRDE410SV62976224100 / EURO: RO61BRDE410SV62987484100 sau online pe site-ul www.crucearosie.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.