Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Apel la candidatură: Bursele pentru românii din afara țării oferite de ICR

0

Institutul Cultural Român acordă anual trei burse de cercetare-documentare cetăţenilor de origine română care trăiesc în afara ţării, oferind sprijin financiar pentru un stagiu de două luni într-o instituţie de cultură din România. Acest tip de bursă este dedicat exclusiv perfecţionării academice, vizând studenţi din anii terminali, masteranzi şi/sau doctoranzi, pentru pregătirea lucrărilor de masterat/doctorat. Selecţia este făcută de o comisie independentă de specialişti, în baza unui dosar de candidatură, care trebuie să conţină, printre altele, recomandarea din partea coordonatorului lucrării de doctorat/masterat. Tematica proiectelor se va referi la România. Valoarea unei burse este de 2 000 EUR/persoană. Programul de cercetare se întinde pe durata a două luni, perioadă indicată de candidaţi în cadrul proiectului de cercetare.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 8 aprilie 2016.

icr

Domeniile pentru care se organizează evaluarea şi selecţia: științe umane și sociale (punctul 10, Art. 4, Capitolul II din Regulamentul general).

Documente necesare pentru înscriere (dosarul de solicitare a bursei): formularul de înscriere, CV, copie dupa actul de identitate/paşaport, un proiect de cercetare, două scrisori de recomandare (de la coordonatorul lucrării şi de la un alt profesor, de preferinţă un specialist pe tema propusă), copie după două dintre studiile publicate în reviste de specialitate, jurnale online recunoscute în domeniul de cercetare aferent, menționarea perioadei pentru care se solicita bursa, un plan desfăşurat al activităţii pe care candidatul plănuieşte să o desfăşoare în România, copii după documente oficiale care atestă participarea într-un program masteral/doctoral la o universitate acreditată.

Adresa la care se trimit documentele: Institutul Cultural Român, Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, 011824 Bucureşti. Contact: Daniel Nica, daniel.nica@icr.ro, tel. 031 423 2470.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.