Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Antreprenorii români pot accesa granturi de 30.000 EUR pentru a soluționa probleme sociale locale sau europene

0

Antreprenorii români pot accesa granturi de 30.000 EUR  pentru a soluționa probleme sociale locale sau europene.

Social Challenges Innovation Platform este platforma online care conectează autoritățile publice, companiile private sau ONG-urile din Europa cu antreprenorii sau inovatorii sociali care le pot oferi soluții de impact la problemele cu care se confruntă. Se vor acorda granturi de câte 30.000 de euro și mentorat timp de 6 luni pentru implementarea a 81 dintre soluțiile înscrise pe platformă.

România este prezentă pe SocialChallenges.eu prin intermediul a șapte organizații, patru din București, una din Cluj, una din Sibiu și una din Tulcea:

  • A.R.T. Fussion Associaton își dorește să activeze oamenii care pot contribui la dezvoltarea comunităților lor prin intermediul unui board game special, folosit inițial de studenți și elevi.
  • Go Free Association caută un partener care să contribuie la dezvoltarea unui set de activități pentru tineri, bazate pe gamefication, axate pe gândirea critică și pe rezolvarea de probleme.
  • WWF își dorește să implementeze noi tehnologii și instrumente pentru monitorizarea și atenuarea conflictelor dintre oameni și viața sălbatică
  • IziBac își dorește să dezvolte o soluție pentru a ajuta elevii să învețe pentru examenul de Bacalaureat într-un mod multimedia, plăcut, gameficat.
  • Teach for Romania își dorește dezvoltarea unei platforme online colaborative pentru profesorii din zonele rurale, care îi va ajuta pe ei și pe elevii lor să își dezvolte aptitudinile de leadership.
  • Heritas Foundation (Sibiu) a propus provocarea de a defini un set de instrumente de planificare și dezvoltare astfel încât dezvoltarea orașelor să se poată produce fără supra-aglomerare sau afectarea standardelor de viață.
  • Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 caută un partener împreună cu care să creeze soluții care să rezolve problema managementului deșeurilor și a apei potabile în satele de pescari din Delta Dunării

Impact Hub are drept misiune susținerea mediului antreprenorial atât la nivel local, cât și global, prin intermediul rețelei sale vaste, dar fără ca acest lucru să însemne detașarea completă de alte sectoare. Din contră, punem accentul pe o perspectivă integratoare și pe conectarea actorilor din industrii sau medii cât mai diverse, mai ales având în vedere provocările tot mai complexe cu care ne confruntăm astăzi și care nu pot fi rezolvate prin eforturi disparate. Suntem parteneri în cadrul programului Social Challenges Innovation Platform pentru că ne dorim să întărim rolul nostru de catalizator prin care aducem împreună organizații și provocări sociale și antreprenori care pot contribui cu soluții viabile economic.”, a declarat Oana Craioveanu, CEO și cofondator Impact Hub Bucharest.

Cum funcționează?

Antreprenorii sau specialiștii care dețin expertiza necesară pot propune soluții inedite pentru aceste provocări, dar și pentru oricare altă provocare de pe platformă, indiferent de țară, până pe 15 aprilie.

Fiecare organizație trebuie să primească minimum trei soluții până la termenul limită pentru a intra într-o etapă de jurizare. În funcție de punctajele primite în această etapă, una sau mai multe dintre propunerile înscrise vor primi câte 30.000 de euro și 6 luni de mentorat pentru implementare.

În total, se vor oferi 81 de granturi, iar valoarea totală a proiectului este de 2.430.000 EUR.

Pe 27 martie 2018 va avea loc un webinar în care vor fi explicați pașii de încărcare a soluțiilor și care poate fi accesat gratuit, aici:  https://www.socialchallenges.eu/community/4/News/1038

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.