Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ansamblul Violoncellissimo de ziua lui Brâncuși la Bruxelles

0

Pe 2 februarie 2016, cu ocazia aniversării in luna februarie a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, renumitul ansamblu Violoncellissimo creat și condus de Marin Cazacu va concerta la Bruxelles la sediul Reprezentanței Permanente a României pe lângă UE.

Violoncellissimo_Foto_Virgil Oprina_P1800222 Ansamblul Violoncellissimo – una dintre cele mai spectaculoase și mai performante formații camerale ale României – este format din membri ai Orchestrei Române de Tineret și va fi condus de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu.

Concertul urmează după cel pe care Orchestra Română de Tineret îl va susține la celebra sală de concerte BOZAR pe 1 februarie, în cadrul unui eveniment special.

Organizatori: Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE în colaborare cu European Artists Management și Centrul Național de Artă “Tinerimea Română”
Parteneri media Radio România Cultural și Radio România Muzical

Pentru alte informaţii legate de activitatea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” puteţi accesa www.tinerimearomana.ro.

Ansamblul VIOLONCELLISSIMO

“Arta interpretării violoncelistice ridicată la rang de spectacol!”

Apărut în anul 2000 la iniţiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, ansamblul Violoncellissimo reunește cei mai performanți violonceliști ai momentului din România.
Creat pentru a deschide un drum nou în promovarea muzicii şi al tinerelor talente, Violoncellissimo explorează limitele imenselor posibilități de expresie muzicală a violoncelului, entuziasmând publicul cu prilejul fiecărei apariții.
Având la activ sute de concerte susținute în Italia, Spania, Portugalia, Macao, Germania, Austria, precum și în multe orașe ale României, la care se adaugă numeroase înregistrări video și audio, Violoncellissimo se mândrește cu două prezențe în cadrul Festivalului Internațional George Enescu în 2001 și 2013.
De asemenea în palmaresul ansamblului Violoncellissimo se află și concerte demne de Cartea Recordurilor, precum cele din 4 mai 2008 și cel din 26 mai 2013 când pe scenă au urcat 60 și respectiv… 100 de violonceliști.
Adjectivele „extraordinar”, „senzational” , „unic” ” seară de neuitat”, care au apărut în presă, au făcut înconjurul lumii muzicale din toate țările în care au concertat muzicienii români.
Repertoriul ansamblului, este foarte divers, cu pronunțate trăsături crossover, fiind alcătuit din piese originale şi transcripţii din foarte multe stiluri, de la baroc la World Music, trecând prin folclor tradițional românesc, pop sau jazz.

Program:

Johann Schrammel – March
Tomaso Albinoni – Adagio
Constantin Dimitrescu – Romanian Dance
Heitor Villa Lobos – Bachianas Brasileiras no. 1 – Andante
Hans Zimmer/ Cazacu – „The Pirates of Carabbean”
Astor Piazzolla/Cazacu – Oblivion and Libertango
N.Rimski Korsakov – The flight of the Bumblebee
Mozart /Say/Cazacu – Alla Turca Jazz
Sabin Pautza( arr) – The Final Countdown

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.