Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aniversarea Unirii Principatelor Române la ICR PRAGA

0

24 ianuarie reprezintă, în memoria colectivă a românilor, o zi solemnă care aduce în focarul conştiinţei un eveniment istoric de mare însemnătate: Unirea Principatelor Române, înfăptuită în anul de grație 1859, când Alexandru Ioan Cuza a fost ales, în unanimitate, deopotrivă domnitor al Moldovei, la 5 ianuarie, și al Țării Românești, la 24 ianuarie.

icr praga

Ambasada României în Republica Cehă şi Institutul Cultural Român din Praga, alături de reprezentanţi marcanţi ai românilor din Praga, Cercul Cultural Româno-Austriac UNIREA din Wiener Neustadt, Austria și Parohia Sf. Arhanghel Mihail și Binecredinciosul Voievod Ștefan Cel Mare și Sfânt din Praga 5, organizează cu această ocazie o serie de acţiuni cu caracter evocator, vineri, 22 ianuarie 2016, orele 19:00, la sediul din Nerudova 5 (Mala Strana, 11800 Praga 1). Programul propus cuprinde secvenţe artistice realizate de interpreţii de muzică populară Maria Neag şi Răzvan Roşu, proiecţia, în premieră, a filmului documentar Un arbore la mijloc de lumi – Constantin Brâncuşi al realizatorului Horia Muntenus şi o expoziţie tematică a graficienei Cristina Oprea.

Intrarea liberă pentru toți cei interesați. Vă rugăm să confirmați prezența pe adresa praga@icr.ro.

Totodată, în încercarea de a recupera o parte a acestei memorii a istoriei într-o manieră interactivă, vă invităm să parcurgeţi chestionarul de mai jos. ICR Praga îi va premia, printr-o selectare aleatorie, pe respondenții cu cele mai bune rezultate.

https://testmoz.com/642152

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.