Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aniversare la Montesson: 110 ani de la extraordinara performanță a lui Traian Vuia

0

Pe 18 martie 1906, la Montesson, lângă Paris, Traian Vuia a reușit primul zbor autopropulsat cu un aparat mai greu decât aerul. „Vuia I” și-a botezat pionierul aviației mondiale aparatul de zbor. Pe 18 martie 2016, în sala de consiliu a Primăriei din Montesson, vor avea loc o masă rotundă, o expoziţie şi o proiecţie de film pe tema vieţii şi performanţelor inventatorului român. La eveniment vor participa, cu sprijinul ICR Paris, general (rtr) Iosif Rus, preşedintele Asociaţiei Române pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii (ARPIA), şi colonel Eugen-Constantin Bucoveanu.

image001

Macheta avionului cu care Traian Vuia s-a ridicat de la sol pe 18 martie 1906 va putea fi văzută în expoziția găzduită de Primărie. La Montesson există un monument ridicat în onoarea aviatorului român și, de asemenea, o piață care îi poartă numele.

Celebrarea a 110 ani de la prima decolare a unui avion cu propriile mijloace de propulsie se bucură de sprijinul Primăriei localităţii Montesson, al primarului oraşului, dl. Fean-François Bel, precum şi de cel al Ambasadei României în Franţa, al Ministerului Apărării şi al Asociaţiei Române pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii (ARPIA).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.