Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Animal Society se alătură echipei Four Paws pentru a ajuta animalele afectate de exploziile din Beirut

0

București, 20 august 2020: Doi medici veterinari din cadrul asociației Animal Society participă la o misiune de salvare desfășurată în Beirut de organizația Four Paws la solicitarea organizației locale Animals Lebanon. Anca Tomescu și Gabriel Ignat, medici cu experiență de peste 25 de ani, s-au alăturat echipei internaționale care s-a deplasat în Liban cu misiunea de a salva animalele rănite sau prinse sub dărâmături, în urma exploziilor devastatoare produse pe data de 4 august 2020 în portul din Beirut.

Situația este cu adevărat dramatică. Sute de oameni au decedat și peste 5.000 de persoane au fost rănite, guvernul libanez declarând stare de urgență în Beirut pe data de 5 august 2020. Criza politică, economică și epidemia de coronavirus nu fac decât să agraveze situația. Numărul de infectări cu coronavirus a crescut semnificativ în ultima perioadă, punând presiune pe sistemul sanitar deja suprasolicitat din cauza numărului mare de răniți și în urma distrugerii mai multor spitale.

Tragedia umană este dublată de o tragedie a animalelor. Mii de animale au fost rănite sau s-au pierdut în urma exploziilor. Echipa Four Paws, condusă de dr. Amir Khalil, alături de echipa Animals Lebanon și de voluntari locali, oferă asistență medicală animalelor rănite și le eliberează pe cele prinse sub dărâmături. Salvatorii ajută la hrănirea și vaccinarea antirabică a animalelor din zonele afectate și fac eforturi pentru a găsi familiile câinilor și pisicilor pierdute sau pentru a le da spre adopție. Animalele sunt tratate, sterilizate și vaccinate. Totodată, echipa Four Paws va evalua starea de sănătate a animalelor de la cele două grădini zoologice din sudul Libanului.

Din momentul în care am aflat de exploziile din Beirut, am știut că va fi nevoie de o mobilizare internațională pentru a ajuta locuitorii afectați de acestea, dar și animalele care au avut de suferit. Ne-am alăturat echipei Four Paws imediat ce am aflat de misiunea de salvare și ne dorim să reducem suferința în rândul animalelor atât prin intervenții de urgență, dar și prin sterilizare și vaccinare, pentru un impact pe termen lung.” declară Anca Tomescu, președintele asociației Animal Society.

Misiunea de salvare a început pe data de 17 august și este prevăzută să dureze până la sfârșitul lunii august, dar există posibilitatea ca aceasta să fie prelungită, în funcție de evoluția situației locale. Deși intervenția se desfășoară în condiții deosebit de dificile, Anca Tomescu, Gabriel Ignat și colegii lor de la Four Paws sunt hotărâți să ajute cât mai multe animale, așa cum au făcut-o în numeroase alte misiuni de salvare la care au participat de-a lungul timpului.

Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de Vier Pfoten România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste 25 de ani. Pe lângă campaniile de sterilizare în masă, asociația derulează și activități de terapie asistată de animale în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați, cu ajutorul unor câini de rasă comună salvați, adoptați și dresați de echipa asociației.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.