Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Angajaţii Prologis ECE participă la cea de-a doua ediţie a Zilei Mondiale a Serviciilor Comunitare

0

Compania Prologis, lider mondial în deţinerea, operarea şi dezvoltarea de spaţii industriale, a anunţat astăzi că angajaţii săi din zona Europei Centrale şi de Est îşi vor petrece ziua participând la activităţi de voluntariat în cadrul zilei mondiale a serviciilor comunitare, eveniment organizat anual de către companie.

prologis

Angajaţii Prologis din Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi România se vor implica în numeroase proiecte iniţiate de organizaţii locale caritabile şi non-profit, în cadrul cărora se vor ocupa de activităţi precum curăţarea copacilor dintr-un parc, construirea unui spaţiu de joacă şi renovarea unei case.

În Polonia, Prologis ajută Helenów

Angajaţii din divizia companiei din Polonia vor continua proiectul iniţiat anul trecut la Centrul de Reabilitare, educaţie şi protecţie socială din Helenów. Aceştia vor construi leagăne într-un spaţiu de joacă dedicat copiilor aflaţi în grija centrului şi vor vopsi gardul unui adăpost pentru caii utilizaţi în hipoterapie.

Cehia are grijă de patrimoniul UNESCO

Echipa din Cehia va lucra împreună în Průhonice Park, aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aici ei vor curăţa copacii, vor tunde iarba, vor îngriji plantele şi se vor implica în multe alte activităţi de grădinărit. De asemenea, vor livra saci cu hrană pentru animale la un adăpost de câini fără stăpân din Praga şi vor face o donaţie către „Slunce”, o şcoală pentru copii cu dizabilităţi, care se bucură de susţinerea companiei încă din 2011.

Slovacia renovează  children’s’ nursery

Echipa din Slovacia va lucra la o creşă din Stupava, o localitate aflată în apropierea Bratislavei. Împreună vor repara vechile căsuţe de joacă din lemn, vor curăţa şi îngriji structurile de căţărat, vor pune gazon nou şi flori în zona de joacă şi vor reface vechea grădină. Echipa va livra şi saci cu hrană pentru animale la un adăpost de câini fără stăpân din Bratislava.

Ungaria şi România, împreună pentru Habitat for Humanity

Echipa comună formată din colegi din Ungaria şi România va desfăşura încă o dată activităţi de voluntariat pentru Fundaţia Habitat for Humanity. În acest an, angajaţii vor renova un adăpost pentru oamenii străzii din apropierea Budapestei.

Această zi de voluntariat marchează a doua ediţie a Zilei IMPACT a companiei, o zi mondială de serviciu comunitar în care peste 1.400 de angajaţi Prologis din întreaga lume vor dona împreună peste 7.000 de ore de voluntariat în aceeaşi zi, în comunităţile locale. Ziua IMPACT subliniază valorile centrale ale companiei, şi anume Integritate, Mentorat, Pasiune, Responsabilitate, Curaj şi Muncă în Echipă.

“Ziua IMPACT reprezintă o iniţiativă unică sub egida căreia angajaţii Prologis CEE au ocazia să lucreze împreună pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie”, a declarat Ben Bannatyne, Prologis Managing Director pentru Europa Centrală şi de Est. “Acest eveniment vine în beneficiul comunităţilor în care locuim şi lucrăm, şi ne învaţă în acelaşi timp ce înseamnă munca în echipă şi responsabilitatea socială.”

Angajamentul companiei în domeniul CSR presupune mai mult decât Ziua IMPACT. Prologis le pune angajaţilor la dispoziţie 24 de ore suplimentare plătite în fiecare an pentru a desfăşura activităţi de voluntariat în cadrul organizaţiilor non-profit: 16 ore în cadrul organizaţiilor caritabile sponsorizate de companie şi 8 ore în cadrul unei organizaţii non-profit, la alegerea fiecăruia.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.