Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Anca Benera & Arnold Estefan câştigă ediţia locală a Premiului Henkel pentru Artă 2012

0

 Premiul Henkel CEE pentru Artă 2012, România

Anca Benera & Arnold Estefan câştigă ediţia locală a Premiului Henkel pentru Artă 2012

Henkel România anunţă rezultatele preselecţiei locale a competiţiei Premiul Henkel pentru Artă, ediţia 2012. Concursul se adresează și anul acesta artiştilor din domeniile desen, pictură, fotografie, video şi instalaţie, care concurează pentru marele premiu în valoare de 7.000 Euro şi posibilitatea de a-şi expune lucrările în ţara natală şi în cadrul unei expoziții individuale la MUMOK, celebrul muzeu de artă contemporană din Viena.

Juriul local, format din Alina Şerban, curator, Raluca Voinea, curator și critic de artă, şi Daria Ghiu, critic de artă și jurnalist cultural, i-a desemnat  drept câștigători ai selecţiei locale pe Anca Benera & Arnold Estefan. Aceștia vor primi un premiu în valoare de 1.000 Euro din partea Henkel România şi vor reprezenta România în selecţia finală de la Viena a Premiului Henkel CEE pentru Artă 2012, alături de artişti din peste 20 de ţări.

Cei doi artiști au înscris împreună trei lucrări –  Pacta sunt servanda, performance și video, The equitable principle, instalație mixed-media și Matter&History, foto-montaj și print.

„Desemnarea Premiului Henkel în România artiștilor Anca Benera și Arnold Estefan este o confirmare a maturității gândirii lor artistice și o provocare pentru dezvoltarea unei colaborări de viitor. Deși au urmat un parcurs artistic individual de excepție, lucrările realizate împreună reprezintă o plusvaloare a actului artistic. Proiectele propuse de ei se bazează pe cercetare istorică și de context, dezvoltând în același timp și o latură performativă. Cei doi artiști se folosesc de background-ul biografic atât pentru o confruntare de mentalități, cât și pentru a construi noi paradigme de comunicare artistică și personală. Deoarece miza Premiului Henkel este pe lângă recunoașterea valorii artistice, și crearea posibilității de exprimare publică, considerăm că Anca Benera și Arnold Estefan au toate premisele de reprezentare atât conceptuală, cât și spațială într-o expoziție internațională”, argumentează Daria Ghiu decizia juriului.

Anca Benera și Arnold Estefan sunt co-fondatori ai Centrului pentru Introspecție Vizuală, un centru de artă creat în 2007.  Din 2010, cei doi au început să lucreze ca un grup artistic. Anca Benera are origini italiano-ucrainiene și este „produsul imigratiei ilegale”, după cum se definește chiar ea, în timp ce Estefan face parte din minoritatea maghiară din România. Lucrările celor doi sunt influențate de acest background personal, punând în discuție conceptele de identitate națională și discursul oficial din sfera publică. Investighează strategii geo-politice, subiectivități post-naționale, instabilitatea istoriei și percepția acesteia între memoria publică și privată.

Lucrările celor doi artiști vor fi trimise la Viena, acolo unde un juriu internaţional format din curatori si experţi se va reuni în septembrie pentru evaluarea tuturor lucrărilor înscrise, urmând să nominalizeze 5 artişti finalişti în cursa pentru marele premiu. Câştigătorul va fi anunţat în cadrul unei ceremonii de gală, care se va desfăşura la mumok Viena în luna noiembrie, în prezenţa celor cinci artişti nominalizaţi.

Dintre cele 54 de aplicații primite pentru ediția din acest an, juriul a selectat în finală șase artiști. Ei s-au remarcat prin originalitatea proiectelor și printr-o abordare sincretică și inovativă a mediilor artistice multiple cu care operează. Calitatea lucrărilor i-a recomandat în finală pe: Anca Benera & Arnold Estefan, Olivia Mihălțianu, Sebastian Moldovan, Dumitru Oboroc și Daniela Pălimariu. Aceștia constituie repere ale scenei tinere de artă contemporană din România în context internațional.

Pentru mai multe informaţii despre competiţie si ediţiile anterioare, puteţi accesa www.henkel.ro/ Art Award sau pagina de Facebook a Henkel Art Award.

Henkel CEE, cu sediul în Viena, operează în peste 32 de ţări din Europa Centrală şi de Est şi în Asia Centrală. Henkel este un furnizor important de detergenţi, produse de curăţenie şi cosmetice, fiind lider pe piaţa produselor cosmetice pentru păr, dar şi pe piaţa adezivilor şi pe segmentul de tratamente pentru suprafeţe. În 2010, Henkel CEE a raportat vânzări de 2.880 milioane de Euro şi un total de 9.500 de angajaţi.

Henkel operează la nivel global cu mărci şi tehnologii grupate în trei divizii: Detergenţi & Produse pentru îngrijirea locuinţei, Produse Cosmetice/de toaletă şi Adezivi Tehnologii. Companie fondată în 1876, Henkel deţine pozitii fruntaşe atât pe pieţele destinate consumatorilor finali cât si pe cele adresate clienţilor industriali cu mărci de top, precum Persil, Schwarzkopf şi Loctite. Henkel are circa 47.000 de angajaţi la nivel global şi a raportat în anul fiscal 2011 venituri de 15,605 miliarde EUR şi un profit operaţional ajustat de 2,029 miliarde EUR. Acţiunile preferenţiale Henkel sunt listate la bursa germană DAX, compania fiind prezentă şi în clasamentul Fortune Global 500.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.