Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

American Councils for International Education anunță lansarea programului Elie Wiesel Study Tour

0

Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education și cu sprijinul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” invită liceenii și studenții cu cetățenie română, cu vârsta între 18 și 25 de ani să participe în programul Elie Wiesel Study Tour.

Elie Wiesel poster

Programul tematic Elie Wiesel Study Tour este finanțat de către Ambasada Statelor Unite în România și își propune să ofere liceenilor și studenților interesați de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului, ocazia de a înțelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștințele deținute. Programul oferă 25 de burse complete ce acoperă costurile participării în program, în perioada 21-27 iulie. Pe parcursul programului, participanții vor vizita Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, Casa memorială Elie Wiesel, Muzeul Auschwitz Birkenau II și Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia, Polonia. Pe toată durata vizitei de studiu, participanții vor fi însoțiți de un profesor de specialitate ce le va oferi toate informațiile cu privire la locurile vizitate, care va crea cu aceștia dezbateri tematice și îi va provoca să gândească critic. După finalizarea programului, fiecare dintre cei 25 de participanți trebuie să organizeze o activitate de diseminare în liceul, facultatea sau comunitatea din care provine.

Criterii de eligibilitate:

Programul este deschis liceenilor și studenților care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

  • au cetățenie română;
  • au minim 18 ani și maxim 25 de ani împliniți în momentul începerii programului (21 iulie 2017);
  • sunt actualmente elevi de liceu sau studenți, în mediul rural sau urban, la orice profil de studiu;
  • au cel puțin cunoștințe medii de limba engleză;
  • demonstrează interes față de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferință locală etc);

Organizatorii vor selecta un număr de 25 de participanți, în urma evaluării aplicației și a unui interviu în limba engleză. Tinerii interesați se pot înscrie online până pe 11 Iunie 2017 la http://americancouncils.ro/programe/elie-wiesel-study-tour/apply-here/

Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul  www.americancouncils.ro . 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.