Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Alpinistul Teofil Vlad duce mesajul Climb Again pe Everest

0

Teofil Vlad, unul dintre cei mai cunoscuți alpiniști români, cel care a cucerit recent Vârful Pumori din Himalaya – 7160 metri, se pregătește de cursa cea mare, cucerirea Everestului. Teo va pleca joi, 21 martie, într-o călătorie care va dura mai bine de două luni și jumătate, iar pe lângă împlinirea unui vis din copilărie, Teo va duce sus, la înălțimea celor 8848 de metri, mesajul Climb Again.

”Sunt pregătit, fizic și psihic, să urc acolo sus, pe cel mai mare gigant al lumii. Acest proiect, Expeditia Viva Everest, este, pe de o parte, un vis din copilărie, dar miza care mă provoacă cel mai tare, în această călătorie, este să atrag atenția asupra misiunii Climb Again. Toate minunațiile pe care Claudiu Miu le face acolo la sală trebuie să fie cunoscute, astfel încât tinerii membri ai Lotului Național de Paraclimbing să aibă vizibilitatea necesară și încurajările atât de utile pentru a continua să se cațere. M-am convins că se poate, deși mulți dintre componenții Lotului se laudă că văd 2 – 3%”, a declarat Teo Vlad.

”Am discutat mult cu Teo și avem câteva planuri îndrăznețe de cățărare, mai ales cu membrii Lotului Național de Paraclimbing, dar am ajuns la concluzia că este nevoie de puțină educare a publicului despre acest sport. Inițiativa lui Teo vrea să ne demonstreze tuturor că escalada este pentru oricine, că nivelul de difcultate ni-l stabilim singuri și că cerul nu este o limită. Știu că avem voința și determinarea necesară să face acest sport unul pentru mese. Îi mulțumim lui Teo pentru curaj și pentru siguranța cu care s-a hotarât să ducă pe cel mai înalt munte din lume, misiunea și demersul Climb Again”, a declarat Claudiu Miu, coordonator al Lotului Național de Paraclimbing și Președinte al Asociației Sportive Climb Again

Alpinistul Teo Vlad îți va începe călătoria joi, 21 martie si, odată ajuns în tabara de baza a vârfului Everest, va urma o perioadă de acomodare și aclimatizare de cel puțin 4 săptămâni. Dacă vremea este bună, Teo va începe escalada către vârful lumii după prima decadă a lunii mai.

Teo Vlad lucrează în vânzări, dar și ghid montan și antrenor de alpinism, este căsătorit și are 2 copii, iar pasiunea de pentru cățărat a venit încă din copilărie. Pe Claudiu Miu l-a întâlnit cu mai bine de zece ani în urmă, iar de atunci au făcut mai multe ascensiuni împreună.

”Cauza Climb Again este una care merită promovată. Dacă anul trecut am avut o realizare sportivă importantă, care mi-a adus mari satisfacții personale – premiera pe Pumori, am decis că este momentul să fac ceva care să însemne ceva nu doar pentru mine. Cum alpinismul este unul dintre lucrurile la care mă pricep, cum Everestul este un simbol cunoscut și înțeles, am decis să transmit mesajul Climb Again urcând pe cel mai înalt vârf din lume. Sper că în acest fel să creștem vizibilitatea în rândul publicului larg asupra activității Climb Again”, a adăugat Teo Vlad.

Călătoria lui Teo poate fi urmărită pe paginile de Facekook https://www.facebook.com/teofil.vlad și https://www.facebook.com/ClimbAgain

Sponsori: Viva Credit , Akai Romania, Patrascu&Gane Engineering Company SRL, Oscar Downstreams, Maramontsport, Kayland, Merinito, Mund, Kong, Montura.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.