Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Alianța România Fără Orfani îi îndeamnă pe români să adopte un copil!

0

DE ZIUA NAȚIONALĂ A ADOPȚIEI

Alianța România Fără Orfani îi îndeamnă pe români să adopte un copil!

Alianța România Fără Orfani (ARFO) lansează campania “Adopția este iubire” cu ocazia zilei de 2 iunie – Ziua Națională a Adopției. Campania este derulată prin intermediul site-ului www.ziuaadoptiei.ro și își propune să conștientizeze societatea noastră cu privire la nevoia copiilor lipsiți de îngrijire părintească de a avea o familie.

Studii recente arată că, un copil care intră în sistem instituționalizat pierde 1-2 puncte de IQ în fiecare lună1, este de 10 ori mai vulnerabil în fața traficului de persoane2 și de 4 ori mai probabil să încerce să-și ia viața3. Concluzia acestor studii este că cea mai bună soluție pentru un copil care nu are familie este tot o familie.

Mai multe familii adoptive și-au spus deja experiența pe www.ziuaadoptiei.ro iar organizatorii au oferit resurse video despre mituri cu privire la adopție, impactul traumei, atașament, reglarea emoțiilor, dar și sugestii despre cum poate fi susținută adopția de către cei care nu au posibilitatea de a adopta un copil.

În România, sunt peste 50.000 de copii în sistemul de protecție al copilului iar 9.000 de copii intră în sistem anual din cauza abandonului sau a tragediilor prin care trec, fie că este vorba de abuz, neglijență, decesul părinților, detenția acestora sau alte cauze. Peste 3.000 de copii sunt momentan adoptabili însă doar puțin peste 1.000 sunt efectiv adoptați.

Despre Alianța România Fără Orfani (ARFO)

Alianța România Fără Orfani unește organizații nonguvernamentale, biserici, firme, persoane publice și private având un singur scop: fiecare copil să beneficieze de dragostea, susținerea și siguranța apartenenței la o familie permanentă. ARFO pune la dispoziția oricui, în mod gratuit, resurse care pot ajuta în procesul de adopție sau în pregătire pentru acesta și sprijină familii adoptatoare prin grupuri de suport, training-uri etc. De asemenea, depune eforturi în scopul prevenirii abandonului de copii și îmbunătățirea legilor ce țin de protecția copilului.

Alianța România Fără Orfani (ARFO) este afiliată organizațiilor internaționale World Without Orphans (WWO) și Christian Alliance for Orphans (CAFO).

Pentru informatii suplimentare persoane de contact:
Director Executiv ARFO, Alexandru Ilie, tel 0722-206336, email 
alexilie.ro@gmail.com

www.romaniafaraorfani.ro

1 Bucharest Early Intervention Project – http://www.bucharestearlyinterventionproject.org/

2 An Unholy Alliance: The connection between foster care and human trafficking – HumanTraffickingSearch.Net

3 Pilowsky, D. J., & Wu, L. – Psychiatric symptoms and substance use disorders in a nationally representative sample of American adolescents involved with foster care, Journal of Adolescent Health, disponibil la http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1472845/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.