Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Alianța România Fără Orfani (ARFO): Ne apropiem de o schimbare culturală în domeniul protecției drepturilor copilului în România

0

Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, Alianța România Fără Orfani (ARFO) semnalează că abordarea drepturilor copilului din România trebuie schimbată fundamental la nivel social, legal și instituțional.

ARFO atrage atenția asupra faptului că problemele generate de abandon și instituționalizare impun schimbări atât în filosofia de intervenție a sistemului de protecție, cât și modificări socio-culturale fundamentale atunci când vine vorba despre îngrijire temporară sau adopție.

„Din punct de vedere legal am făcut majoritatea modificărilor necesare unei schimbări fundamentale. Am eliminat în instanță restricțiile legale la plasarea copiilor în familie, acum avem standarde naționale asociate, și, în promulgare, măsuri pentru scurtarea timpului de ședere al copiilor în sistem”, a declarat Liviu Mihăileanu, Președinte ARFO.

Cu toate acestea, ARFO atrage atenția asupra faptului că următoarea schimbare trebuie să vină din partea societății. Printre problemele identificate de Alianță se numără: etichetele aplicate de societate copiilor din sistemul de protecție, lipsa unor lucrări artistice autohtone (cărți, filme, cântece, piese de teatru) care să contribuie la o schimbare culturală profundă și, încă, o reacție socială redusă în integrarea familială a copiilor cu handicap sau de alte etnii.

Despre Alianța România Fără Orfani (ARFO)

Alianța România Fără Orfani este o organizație de de tip federativ care reunește peste 30 de organizații, persoane publice și specialiști din domeniul protecției drepturilor copilului și adopției. ARFO este afiliată organizațiilor internaționale World Without Orphans (WWO) și Christian Alliance for Orphans (CAFO).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.