Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Alergam la Vienna City Marathon 2013 pentru zambetul Maiei”

0

Janina si Emil sunt prieteni de multi ani. S-au cunoscut ca voluntari in AIESEC, cea mai mare organizatie internationala de tineri si tot in AIESEC au cunoscut-o pe mama Maiei, voluntara si ea.

2010 VCM 0284_02200 (1)

Principiile voluntarilor de atunci de ajutor reciproc si impact pozitiv al actiunilor lor s-au pastrat peste ani si vor sa ii arate mamei Maiei ca binele facut se si intoarce.  Astazi lucreaza in doua multinationale, unul in Viena, altul in Bucuresti si alearga. Janina e la primul ei maraton. Emil a mai alergat maratoane in trecut, iar amandoi sunt entuziasmati ca maratonul din Viena de duminica asta va fi pentru zambetul Maiei, si dovada ca binele pe care il vei face donand se va intoarce si la tine cand vei avea nevoie. Povestea ei, mai jos…

208801_10150992728121105_467621036_nMaia este o fetita de 4 ani, un copil extraordinar, cu o dorinţă de cunoaştere mare şi o încăpăţănare pozitivă, veselă şi tot timpul pusă pe joacă şi dans. Printre lucrurile care îi plac sunt jocurile de construcție, cărțile, le citește în limba ei, să se uite în oglindă să se analizeze, să cânte, și mai nou de Mickey Mouse și prietenii lui.

Maia a facut accidentul vascular cerebral în noaptea când Marina, mama ei, a suferit o preeclampsie fiind gravidă în 37 de săptămâni (preeclampsia se produce cand tensiunea sangvină a femeii gravide creşte). Cand avea 6 luni, Maia a fost diagnosticata de catre medicul neurolog cu hemipareza spastica dreapta, mai exact: sechele AVC ischemic perinatal teritoriu ACM stang, hemipareză spastică dreapta, epilesie parţială simptomatică.

7W7qqNQyH5AzjZojPFiEk7cml3i2ai_a9cvtDQAc7uoDe la 6 luni, Maia a inceput recuperarea la Spitalul de Copii din Iaşi, la 8 luni avut primul atac de epilepsie, in urma caruia a inceput un tratament injectabil cu Synacten (contine cortizon, hormon de crestere) si un medicament anticonvulsiv (Depakine), in Bucuresti. După acest tratament Maia si mama ei au mers la Sibiu pentru recuperare urmand metoda Vojta (www.vojta.com). Evolutia Maiei a fost una favorabilă imediat ce a început terapia Vojta. Dacă la 1 an și 1 lună Maia nu avea evoluția specifică vârstei dpdv motor, acest lucru s-a schimbat în vara anului respectiv. Astfel Maia a început să meargă în patru labe, să stea în fund. La 2 ani a început să facă primii pași, dar din păcate cu piciorul drept mergea pe vârf.

Recuperarea Maiei este un proces de lunga durata si costitsitor, asemenea unui maraton ce presupune determinare extraorinara si disciplina.

Terapia Maiei presupune costuri de aproximativ 2000 RON/ luna, ce includ sedintele zilnice de recuperare dupa metoda Vojta, controale medicale periodice, medicatie, la care se adauga numeroase costuri exceptionale pentru deplasari in tara pentru analize si vizite medicale periodice.

Marina isi doreste ca Maia să ajungă departe în ceea ce îi va plăcea, să fie un exemplu într-o societate care accepta foarte greu sau deloc copii, viitori adulți cu disabilitati.

image003“Recunosc că zilnic mă confrunt cu reticiența celor din jur de a accepta faptul că nici noi, și nici copii nu și-au dorit să fie așa. Însă faptul că eu sunt foarte optimistă, și, zilnic mă rog ca Maia să recupereze din 100% cât mai mult, încerc să îi transmit acest lucru și Maiei. Niciodată nu am tratat pe Maia ca pe un copil special, tocmai pentru ca ea să nu se simtă diferită de ceilalți. Sunt conștientă că poate Maia nu se va recupera 100%, dar noi ne dorim cât de mult se poate. Exact ca la un maraton, sa ajunga la linia de sosire invingatoare.”

 

Jana4Pe 14 aprilie vom alerga Maratonul din Viena 2013 pentru zambetul Maiei, pentru ca ea sa poata merge normal si alerga alaturi de noi intr-o zi! Am investit 54+ ore de antrenament, parcurgand 490+ km pentru a trece linia de sosire a celor 42,192 km pentru Maia!

Obiectivul nostru este sa colectam 3000 EURO, fondurile necesare pentru 6 luni de terapie + orteze noi pentru Maia. Vom aprecia extrem de mult orice donatie poti acorda recuperarii Maiei in contul RON sau EURO!

 

 

Iti multumesc pentru suport!

CONT RON                                                                                         CONT EURO

IBAN: RO24BRDE240SV93986662400                                 IBAN: RO10BRDE240SV29376212400

ROTILA MARINA GEORGETA                                                    ROTILA MARINA GEORGETA

BANCA:BRD, IASI                                                                           BANCA:BRD, IASI

 

SWIFT CODE: BRDEROBU

———————————————————————————————————————————

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.