Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Alegeri europene: un nou website explică modul de vot în fiecare stat membru

0
  • www.alegerile-europene.eu
  • Informaţii în 24 de limbi despre fiecare ţară
  • Posibilitate de a vota şi pentru cetăţenii UE care locuiesc în afara Uniunii

Cu patru luni înaintea alegerilor europene, Parlamentul European a lansat un nou website care detaliază procesul de vot în fiecare stat membru sau în străinătate.

Website-ul este conceput pentru a îi ajuta pe cetăţeni să găsească toate informaţiile relevante de care au nevoie într-un singur loc. Este pentru prima dată când Parlamentul oferă un asemenea instrument care permite tuturor să acționeze astfel încât votul lor să conteze în Alegerile europene.

Pas cu pas către exprimarea votului

Regulile electorale naționale pentru fiecare ţară sunt explicate într-un format tip Q&A (întrebări şi răspunsuri), inclusiv informații despre data votului, vârsta necesară, termenele pentru înscriere, documente necesare, pragul electoral, numărul deputaților europeni care vor fi aleşi în fiecare țară şi link-uri către website-urile autorităților electorale naționale.

Întrucât aceste informaţii sunt specifice la nivel naţional, website-ul oferă informaţii despre fiecare ţară în limba oficială a țării respective şi în limba engleză.

Votul din străinătate

Website-ul oferă informaţii despre cum se poate vota din străinătate (din alt stat UE, sau dintr-un stat terț), sau prin reprezentant. Acest lucru ar putea avea o relevanţă specială, de exemplu, pentru cei aproximativ 3 milioane de cetăţeni UE 27 care sunt rezidenţi în Regatul Unit.

Website-ul mai conţine:

  • o secţiune Q&A (întrebări şi răspunsuri) despre Parlamentul European, candidații „cap de listă” şi despre ce se întâmplă după alegeri;
  • posibilitatea ca cetăţenii să se implice în acţiuni de popularizare a alegerilor
  • o secţiune dedicată ştirilor despre alegeri, care foloseşte conşinut de pe site-ul principal al Parlamentului
  • un link către o pagină dedicată rezultatelor alegerilor
  • link-uri către paginile grupurilor politice din Parlamentul European şi a partidelor politice europene.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.