Alearga pentru a cincea oara la Marathon des Sables in Sahara pentru a ajuta Asociatia Inima Copiilor

0

Paul Dicu alearga pentru a cincea oara la Marathon des Sables in Sahara pentru a ajuta Asociatia Inima Copiilor sa stranga bani pentru copiii bolnavi de inima.

PaulDicu_InimaCopiilor

Paul Dicu este primul roman care ia startul pentru a cincea oara in aceasta cursa care si-a castigat renumele de cea mai dura cursa de anduranta din lume si care isi poarta participantii, pe parcursul a 6 zile, peste mai bine de 250 de kilometri de dune, grohotisuri si creste muntoase in desertul marocan.

Alaturi de Paul va lua startul la Marathon des Sables pentru prima data si Marian Vasile, care dedica tot Asociatiei Inima Copiilor participarea sa, sustinuta de Philips Romania, compania la care lucreaza.

Alti doi alergatori, Andrei Gligor (care participa in sprijinul Padurii Copiilor) si Cristian Craita, ridica la 4 numarul concurentilor romani care au curajul de a infrunta in acest an cei 250 km ai Maratonului Nisipurilor. 

Startul acestei editii are loc duminica, 5 aprilie, iar ultima etapa va fi sambata, 11 aprilie.

In aceasta perioada, oricine poate alerga „in pas cu Paul” in parc sau pe o pista de alergare, pe banda, la sala, in orice loc din lume. Distanta alergata poate fi inregistrata pe site-ul www.inpascupaul.ro. NN Romania rasplateste, ca si in ceilalti ani, primii 10.000 de kilometri inregistrati online cu 20.000 euro, care vor fi donati Asociatiei Inima Copiilor pentru a-i utiliza in beneficiul copiilor bolnavi de inima de la Spitalul Marie Curie. Oricat ar alerga cineva – multi kilometri sau doar 100 de metri, orice distanta conteaza pentru ca, la final, sa fie stransi cei 10.000 de kilometri. 

„Am facut la Spitalul Marie Curie lucuri vitale pentru copiii cu malformatii cardiace: am construit Sectia de Cardiochirurgie unde acum se opereaza, am modernizat Cardiologia, ajutam copiii din familii sarace sa ajunga la tratament. Am reusit toate acestea cu mult, mult ajutor de la oameni buni: Paul si toti cei care au alergat in pas cu el si prietenii nostri de la NN Romania – le multumim din inima!

Continuam, nu ne putem opri aici! Vrem sa ajutam cu tot ce e necesar ca sa poata fi operati mai multi copii, sa nu lipseasca nimic in spital, contribuim la misiuni medicale. Iar prietenii nostri continua alaturi de noi, asta ne bucura si ne obliga!” (Alexandru Popa, Presedintele Asociatiei Inima Copiilor)

“Pentru al patrulea an consecutiv, alergam pentru Inima Copiilor in pas cu Paul. Am ales sa sustinem cauza Asociatiei Inima Copiilor fiind convinsi ca proiectele initiate, fie ca vorbim de modernizarea sectiilor din spitalele publice sau misiunile medicale, pot duce la un nivel superior calitatea serviciilor medicale de care beneficiaza copiii cu afectiuni cardiace. Incepand de duminica, la NN Romania se alearga pentru mai multe sanse la viata pentru copiii bolnavi de inima.” (Carmen Soare, Director Marketing NN Romania)

Pagina pe care puteti gasi mereu noutati despre Paul si despre cursa pe care o alergam in pas cu el estewww.inpascupaul.ro. Sau ne gasiti pe Facebook la www.facebook.com/PaulDicuMarathonDesSables

Despre Asociatia Inima Copiilor

Inima Copiilor ajuta copiii bolnavi de inima, si nu doar pe ei, din 2006.

Principalele proiecte ale Asociatiei Inima Copiilor s-au derulat la Spitalul Marie Curie si au constat in construirea Centrului de Cardiochirurgie pediatrica (2009 – 2011), renovarea Sectiei de Cardiologie (2012), construirea Sectiei de Terapie intensiva nou-nascuti, amenajarea Sectiei de Neurochirurgie (in curs).

Inima Copiilor isi propune sa organizeze in 2015 mai multe misiuni in care sa fie operati copii, sa ajute echipa medicala sa invete mai mult si mai repede si sa ajuteCentrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie sa fie independent si performant cat mai curand.

Cum te poti implica in sustinerea proiectelor Asociatiei Inima Copiilor:

–    Poti face o donatie online: http://inimacopiilor.ro/doners_donations.php;

–    Un formular pentru2% din impozit ajuta la fel de mult. Mai multe detalii aici: http://inimacopiilor.ro/doners_donations.php.

–    Alearga „in pas cu Paul” impreuna cu prietenii sau colegii tai.

Despre NN Romania

In Romania, grupul financiar olandez NN integreaza serviciile de asigurari de viata, pensii private si management al investitiilor oferite pana in prezent sub brandul ING. NN detine pozitiile de lider pe pietele locale de asigurari de viata si pensii private. Prezenta pe piata din Romania din 1997, NN este prima companie internationala de asigurari de viata care a intrat pe piata locala.

Initiata in 2010, atunci cand a fost creata o divizie dedicata in departamentul de marketing, strategia de responsabilitate sociala a NN Romania urmareste ca directii prioritare educatia, protectia mediului  si initiative care ofera sanse la viata. Implicare in proiecte care au ca scop principal oferirea de sanse la viata sau chiar salvarea vietilor persoanelor aflate in dificultate, este pentru noi o componenta fireasca a rolului pe care ni l-am asumat, completand atentia pe care o acordam clientilor nostri. Mai multe informatii pe www.nn.ro.

Despre Marathon de Sables

Anul acesta, Marathon des Sables a ajuns la editia cu numarul 30. Cursa, cu o lungime de aproximativ 250 km, este un ultramaraton extrem, in care concurentii trebuie sa faca fata nu doar soarelui nemilos (temperaturile pot urca si la 50 de grade Celsius), ci si obligatiei de a purta in rucsac tot ce le este necesar in cele 7 zile de alergare. Kitul obligatoriu de supravietuire, hainele, sacul de dormit, mancarea pentru toata saptamana: fiecare alergator este responsabil de toate acestea, de la startul primei zile pana la sosirea din ultima etapa. De obicei, greutatea unui astfel de rucsac la start ajunge la 11 kg. Organizatorii cursei ofera doar apa strict rationalizata, adapost in corturi berbere si asistenta medicala la nevoie.

Traseul cursei (care ramane secret pana la inceperea ei) este impartit in 6 etape zilnice cu lungimi intre 30 si 40 km, cea mai lunga dintre etape va avea anul acesta intre 90 si 100 km, participantii avand la dispozitie doua zile si o noapte pentru a o incheia.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.