Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AgriSo, câștigătorul Future Agro Challenge Romania, merge în Africa de Sud!

0

Pe 15 februarie, la București a fost desemnat câștigătorul preselecției Future Agro Challenge România! Startup-ul AgriSo va reprezenta România pe 16 martie la Johannesburg în Africa de Sud la Global Entrepreneurship Summit 2017.

agro

Cei 4 finaliști ai competiției Future Agro Challenge România, aflată la prima ediție, au fost:

 1. Naturami – un startup ce are ca scop principal să dezvolte și să aducă pe piață produse naturale din materie primă regenerabilă, cu un impact minim asupra mediului, permeabile la vapori, fără nevoia utilizării unor lianți sau substanțe toxice.

 2. AgriSo – un startup ce a dezvoltat o aplicație modernă ce folosește tehnologie de ultimă generație pentru a veni în ajutorul fermierilor. De la o evidență mai bună a costurilor pentru creșterea productivității, rotația culturilor, măsurători ale solelor și introducerea altelor noi dar și măsurători ale operațiunilor efectuate în câmp zi de zi ca suprafață lucrată, monitorizarea utilajelor, viteza sau numarul de ore în care a staționat operatorul cu motorul pornit, până la declarații Apia, evidența diferitelor cantități de input-uri aplicate pe fiecare solă în parte, a cantităților recoltate din fiecare solă, a soiurilor celor mai productive, aplicația oferă și multe alte funcții foarte utile pentru fermieri.

 3. Serafim – un startup ce a creat o soluție de analiză a datelor aeriene din drone și cele luate de senzorii din sol. Dronele utilizate sunt semi-automate, putând să acopere distanțe uriașe într-o singură zi. Ele sunt dotate cu camere speciale pentru măsurarea diferențelor de sănătate (bazate pe nivelul de clorofilă din frunze) și creștere ale plantelor. Senzorii Serafim ajută agricultorii să monitorizeze umiditatea, temperatura și nutrienții din sol, cu un nivel ridicat de precizie.

 4. UAV Robotics – Soluție completă de monitorizare în agricultură utilizând drone echipate cu diferiți senzori performanți. Servicii avansate de remote sensing pentru agricultură, asigurări, inspecții pe teren, etc, cu drone robotizate, cu pilot automat, multirotor și aripă fixă. Sistemul cloud software este conceput pentru ergonomie și usurință în utilizare.

Câștigătorul a fost desemnat în urma a două runde: prima reprezentând o sesiune de prezentări și cea de-a doua constând dintr-un un duel față-în-față între primii doi aleși de juriu.

Juriul a fost format din specialiști din IT, agricultură și startup-uri:

 1. Dragoș Caragui (Ion Moș) – Dragoș este manager al companiei Ion Moș, care de 24 de ani produce ingrediente pentru industria alimentară, având o cotă de piață de 40% în România.
 1. Richard Vencu (Richard Consulting) – Richard este expert IT specializat în baze de date performante. A lucrat la Radix Company SA care a fost achiziționată în 2005 de Ness Technologies Inc., apoi devenind CTO Ness Romania.
 2. Ștefan Moraru (Morar Pan Com) – Ștefan este din 2010 managerul fermei de familie Morar Pan Com înființată în 1995 și localizată în Călărași. Pe lângă producția de cereale și oleaginoase, ferma produce, procesează și comercializează semințe proprii.
 3. Gabriel Niță (Youth HUB) – Gabi este co-fondator al hub-ului Youth HUB. Pasionat de antreprenoriat, Gabi este activ în ONG-uri și proiecte locale, și expert în domeniul antreprenoriatului la Forumul Tinerilor din România.
 4. Șerban Mogos (Startmeup) – Șerban este Co-fondator Startmeup și reprezentant Global Entrepreneurship Network în România. Șerban este și Co-fondator Eyeware Tech, startup elvețian de software high tech în domeniul computer vision.

Future Agro Challenge (FAC) reprezintă una dintre cele mai importante competiții la nivel global care are rolul de a descoperi inițiative în ceea ce privește alimentația și startup-uri în domeniul agriculturii din toate colțurile lumii, soluțiile prezentate în acest concurs având rolul de a rezolva probleme la nivel național, regional sau global. FAC le oferă astfel instrumentele necesare precum și oportunități de a crește afacerea și a se dezvolta pe noi piețe.

Future Agro Challenge susține vizionarii din agricultură și alimentație, startup-urile, fermierii, producătorii și distribuitorii din toată lumea. Ideile și inițiativele cele mai promițătoare și mai îndrăznețe vor fi selectate să concureze la nivel internațional pentru titlul de “Cea mai bună afacere a anului din domeniul agriculturii”. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul evenimentului Global Championship Summit din 16 martie 2017 în Africa de Sud.

Principalele categorii vizate au fost:

 • Agtech
 • Productie si procesare in agricultura
 • Nutritie si sanatate
 • Biotehnologie in agricultura
 • Bio-combustibil
 • Procese de durata in agricultura
 • Robotica si agricultura de precizie
 • Logistica in agricultura
 • Veniturile fermierilor
 • Educatie in agricultura
 • Agro-turism
 • Sanatate si siguranta
 • Packaging

Future Agro Challenge România a fost organizat de Startmeup Romania, o asociație tânără și apolitică, al cărei scop este dezvoltarea mediului de afaceri prin inițiative care stimulează antreprenoriatul și sprijină activitatea startup-urilor.

Vă așteptăm in toamnă la Future Agro Challenge Romania 2018!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.