Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Agenţia universitară a Francofoniei susţine organizarea a şase Şcoli de vară internaţionale în România

0

Agenţia universitară a Francofoniei (AUF) susţine în 2017 organizarea a şase Şcoli de vară în România în urma unui apel la candidaturi lansat în mai. Astfel, universităţile din România vor primi sprijinul financiar al AUF pentru a forma actori competenţi în domenii prioritare ale cercetării.

Brainstorming Class Coaching Discussion Learning Concept

Brainstorming Class Coaching Discussion Learning Concept

Şcolile de vara prevăd participarea regională şi internaţională a doctoranzilor, aceasta fiind de altfel o condiţie în cadrul apelului. Prin intermediul limbii franceze, doctoranzi din Algeria, Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Polonia, Republica cehă, Republica Moldova, România, Serbia şi Ungaria se vor întâlni în România pentru a participa la activităţi de formare şi cercetare pluridisciplinară (biologie, arte, istorie, sociologie, antropologie, ştiinte politice, lingvistică, literatură, studii bizantine, geomorfologie, hidrologie, etc.).

Obiectivul vizat de către AUF prin lansarea acestui apel este de a încuraja integrarea noilor doctoranzi în comunitatea de cercetare. Astfel prin acest demers, AUF îşi doreşte să contribuie la dezvoltarea reţelelor universitare şi ştiinţifice, ţinând cont în acelaşi timp de aşteptările şi nevoile concrete ale doctoranzilor francofoni.

Prin susţinerea acestor proiecte ne dorim ca universităţile noastre membre să le ofere doctoranzilor săi  oportunitatea de a interacţiona cu doctoranzi din alte ţări pentru o mai bună integrare a acestora în echipe de cercetare ştiinţifică europene şi internaţionale”, au declarat reprezentanţii AUF.

Despre AUF:

Agenţia universitară a Francofoniei este o asociaţie mondială de universităţi francofone creată în 1961.  Reuneşte peste 800 de instituţii membre de pe cinci continente din peste 100 de ţări. Este totodată şi operatorul specializat al Francofoniei pentru învăţământul superior şi cercetare. AUF are ca misiune să promoveze francofonia universitară dinamică implicată în dezvoltarea economică şi socială a societăţilor. Pentru a realiza acţiunile sale, AUF dezvoltă parteneriate cu diferite organizaţii (UNESCO, UE, ONG, întreprinderi din sectorul privat…).

Pentru mai multe informaţii: www.auf.org

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.