Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Agenda saptamanii la PE. Lansarea platformei digitale pentru Conferinta privind viitorul Europei

0

Agenda săptămânii 19 – 25 aprilie 2021. Reuniuni ale comisiilor parlamentare și ale grupurilor politice, Bruxelles

O platformă digitală pentru Conferința privind viitorul Europei. Co-Președinții Comitetului executiv al Conferinței (Guy Verhofstadt din partea Parlamentului European, Ana Paula Zacarias din partea Președinției Consiliului și Vicepreședintele Comisiei, Dubravka Šuica) vor lansa noul instrument multilingv care va permite cetățenilor din întreaga Europă să contribuie direct la dezbaterile pentru viitorul Europei, în cadrul unei conferințe de presă găzduită de Comisia Europeană (Luni, 19 aprilie, ora 14: 00 – ora României).

Legea europeană a climei. Deputații în Parlamentul European și Președinția Consiliului vor încerca să ajungă la un acord privind legislația UE în domeniul climei, în contextul Pactului verde european. Acest acord ar crea un cadrul legislativ pentru ca UE să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2050. Parlamentul a jucat un rol important în promovarea unei politici mai ambițioase a UE în domeniul climei, precum și în declararea unei situații de urgență climatică în 2019 (Marți, 20 aprilie).

Răspunsul la pandemie și Uniunea sănătății. Membrii Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) a Parlamentului European vor organiza dezbateri cu privire la pachetul UE privind uniunea sanitară și la răspunsul la pandemia de COVID-19. Prima dezbatere o va avea invitată pe Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate, și de cea de a doua, concentrându-se asupra dimensiunii globale a răspunsului la pandemie, reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății (Joi, 22 aprilie, orele 10:00 – 15:45 – orele României).

Turcia.Comisia pentru afaceri externe (AFET) a Parlamentului European va vota o serie de rapoarte cu privire la Turcia și la relațiile sale cu UE. Printre aspectele care ar putea fi abordate în rapoarte se numără acordul privind migrația, ocuparea Ciprului, forajul ilegal și explorarea în estul Mării Mediterane, încălcările statului de drept și implicarea militară și politică în Libia, Siria și Nagorno-Karabah (vot joi, 22 aprilie și rezultate vineri, 23 aprilie).

Inteligența artificială. În ziua următoare publicării noii propuneri de act legislativ al UE privind utilizarea inteligenței artificiale și modalitățile de asigurare a respectării valorilor și drepturilor UE, Comisia pentru afaceri juridice (JURI) a Parlamentului European va organiza o primă dezbatere cu privire la propunere, la care va participa comisarul pentru piața internă Thierry Breton (Joi, 22 aprilie, ora 18:45 – ora României).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.