Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Afla ce au facut riderii STREET HEROES la OFFLINE SPORT GAMES (BUDAPESTA)

0

Cel mai cool festival de sport extrem din România depășește granițele țării. Anul acesta, câștigătorii Street Heroes au plecat la Budapesta pentru o nouă experiență de competiție.

Inițiativa a venit din partea organizatorilor festivalului, care s-au gândit să ofere, pe lângă premiile în bani, o șansă pentru ca cei mai talentați sportivi români să se afirme în spațiul internațional.

Așadar, după un drum de 17 ore cu mașina, iată-I pe eroii noștri ajunși în Budapesta, obosiți dar înarmați cu mult entuziasm, gata să facă față unei provocări de proporții mari: să concureze alături de riderii maghiari în cadrul celui mai mare festival de sport extrem din Ungaria: Offline Sport Games, care anual strânge peste 35000 de tineri pasionați de sporturi extreme și cultură urbană.

Odată ajunsă, echipa Street Heroes se cazează și se pregătește de antrenament. În prima seară merge să testeze skateparkul unde mâine are loc marea competiție.

Riderii intră în incinta festivalului. Un sentiment copleșitor te lovește din plin când realizezi unde te afli. În dreapta, Vajdahunyad, un mare castel in stil gothic, romantic cu influențe românești delimitează spațiul evenimentului. În stânga un castel mic recondiționat te invită să intri la festival. Flatul e perfect pentru toți riderii. Skateparkul e foarte greu, dar știm că totul e bine, băieții noștri sunt creativi. Riderii au câteva ore de jam session ca să se acomodeze cu parkul. După mai multe runde antrenante, sportivii pleacă să se odihnească. Mâine e competiția și vor să dea 100%.

demian barnabas

A 2-a zi, după micul dejun toată lumea merge la festival. Încă de la prânz zeci de mii de oameni se adună ca să asiste sau pentru a se exprima la activități precum: skate, role, bmx, bboying, parkour, yoyo, kendama, beatbox, mountain bike și concerte. România se califică la skate reprezentată de Dragoș Cârlan (aka Piglet aka Carlos Drăgan, după cum l-au rebotezat ungurii :)) și Bobo Adolf, la role de Daniel Ghiță și bboy (Bucharest Underground Cocktail). La bmx competiția e dură, sunt cel puțin 40 de participanți.

Piglet e cam supărat că începe finala cu 2 încercări de trick neaterizate pe cel mai greu element,  handrail-ul la 9 scări. Reușește să se focuseze și continuă runda cu kickflip backside lipslide și un blunt to fakie pe același element la care primește aplauze zgomotoase. Ionuț este la nivel, reprezintă.

Finala de bboying e ultima, seara pe la 9. Băieții se dau în spectacol pe ritm și termină competiția pe locul 2, la mică distanță de Ucraina care pleacă acasă cu marele premiu. Contesturile se termină și încep concertele, dar mai întâi are loc premierea.

Seara sunt live act-urile muzicale cu Lloyd Banks (G-Unit) ca headliner. După concert toți cei 35.000 de oameni pleacă. O parte dintre ei continuă seara la afterpartyul oficial.

Locația de party,  Acvarium, e super tare. O piscină decorativă, trepte, o terasă mare, intrare în lounge de unde se face accesul A®n 3 săli cu scene și genuri muzicale diferite. Seara începe cu puțină socializare pe terasă și apoi dans.  2 dintre cele 3 săli (hiphop/electronic și dnb) sunt pline și oamenii dansează de parcă nu există alt moment decât acum, aici. Adam Ajkay (bmx rider) pune și el muzică. Câțiva dintre eroii mai odihniți rămân până la final și se distrează până se luminează de zi. Plecă apoi și ei să prindă 3h de somn că îi așteaptă un drum lung înspre casă.

Dimineața întreaga echipă Street Heroes pleacă la cetate, un loc superb deasupra orașului de unde se vede toată Budapesta. Podurile lor peste Dunăre amintesc de Londra cu Tamisa ei. Odihniți și pregătiți de drum, sportivii noștri trag aer adânc în piept, câteva cadre și pornesc înspre București mai bogați cu o experiență inspiranta și amuzantă.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.