Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“AFERIM!” finanțat cu 180.000 de Euro de catre fondul regional german NRW

0

Unul dintre cele mai ambitioase proiecte cinematografice românești din ultimii ani,“AFERIM!” în regia lui Radu Jude, a primit susținerea uneia dintre cele mai importante surse de finanțare a proiectelor cinematografice din Germania – Fondul de film și media al Regiunii Renania de Nord –Westfalia (NRW)

AFERIM!”, peliculă ce va intra în producție la mijlocul lunii iunie, a primit săptămâna aceasta o finanțare de 180.000 de euro din partea Film und Medienstiftung NRW.

Radu Jude

Cel de-al treilea proiect de lungmetraj semnat de regizorul Radu Jude, produs de Hi Film Productions, a mai primit până acum sprijin din partea Centrului Național al Cinematografiei, Fondul Cinematografic Național din Bulgaria, Programul Media al Uniunii Europene și Programul Eurimages al Consiliului Europei și este realizat cu participarea HBO Europe.

Povestea westernului balcanic “AFERIM!” se petrece în Valahia primei jumătăți a secolului al XIX lea, perioadă în care, deși Țările Române intraseră pe drumul unei modernizări lente și ireversibile, existau încă realități sociale care țineau de un alt timp și de o altă mentalitate. Una din aceste realități o reprezintă sclavia romilor, care a durat din secolul al XIII-lea pînă la sfîrșitul secolului al XIX-lea, fenomen vag cunoscut și aproape inexistent în dezbaterea publică actuală, deși repercusiunile lui afectează în continuare viața socială din România. Similar, relațiile dintre bărbați și femei sînt încă, cel puțin în mediul rural, guvernate de un tip de mentalitate care vine din trecut, fără ca noi, cei de azi, să fim cu adevărat conștienți de asta.

Subiectul filmului se concentrează în jurul zapciului Costandin, care este angajat de boierul din zona lui să-l găsească pe Carfin, un sclav rom fugit din gospodăria sa.

Scenariul este semnat de Radu Jude și Florin Lăzărescu, imaginea va purta semnătura lui Marius Panduru, scenografia aparține Augustinei Stanciu, iar costumele vor fi realizate de Dana Păpăruz.

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor câștigătoare a numeroase premii “Lampa cu căciulă”, “Alexandra”, “O umbră de nor”. Lungmetrajul de debut, “Cea mai fericită fată din lume” a fost distins cu Premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, Premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, Premiul pentru Cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival si Premiul FIPRESCI la IndieLisboa.

Cel de-al doilea lungmetraj realizat de Radu Jude, “Toată lumea din familia noastră”,  a fost proiectat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Forum, și a avut premiera în cinematografele din România în luna aprilie 2012. “Toată lumea din familia noastră” a obținut, printre altele, Marele Premiu al Festivalului de la Sarajevo, Marele Premiu Bayard d’Or și Premiul pentru Cel mai bun actor la Namur IFF, Marele Premiu la CinEast IFF, Trofeul Festivalului Internațional de Film Anonimul, Premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF și Premiul pentru regie alaturi de Premiul Publicului la B-EST IFF.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.