Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Adrian Rusnac alearga, pentru ca altii sa poata zbura

0

Adrian este un tanar de 25 de ani, care a decis sa ia soarta unor tineri in propriile maini. Mai exact, alearga la maratoane si strange bani, astfel incat 10 tineri curajosi sa aiba parte de un internship international. Pana acum, a alergat mai mult de 1200 de km, constand in 4 maratoane si antrenamentele pentru acestea si a trimis 5 studenti in stagii de practica internationale.

4918989_orig

Ideea i-a venit cu mult timp in urma, pe vremea cand coordona activitatea unei organizatii studentesti, AIESEC, pe partea de internshipuri neplatite. Acest lucru presupunea sa identifice studentii potriviti pentru diferite oportunitati si sa ii ajute cu tot procesul de a le obtine si de a ajunge la destinatie. In aceasta perioada, Adrian a descoperit ca multe persoane inteligente si deschise catre experiente noi, nu aveau resursele financiare pentru a-si plati avionul pana la destinatie.

Odata iesit din mediu ONG, a decis sa ia situatia in propriile maini si a pornit initiativa Adrian runs for AIESEC. Asa a descoperit ca nu e suficient sa alerge si sa isi „vanda” kilometrii alergati, ci este nevoie sa isi vanda ideea lui fiecarui om pe care il intalnea.

„Este incredibil potentialul tinerilor romani. Ei pot crea si dezvolta lucruri frumoase aici, in tara lor, iar un stagiu international le poate oferi experienta si inspiratie pentru toate proiectele inovative pe care le au in minte, insa pentru care nu au acum curajul sau abilitatile practice pentru a le porni.” spune Adrian.

La 8 luni de la startul proiectului, Adrian a alergat la doua maratoane in Elvetia, unul in Germania si unul in Olanda. La fiecare dintre ele si-a depasit recordul de timp, pentru ca pune suflet in fiecare pas din acest parcurs. La finalul lunii iunie, au fost alese 5 studente, in functie de cateva criteria esentiale: motivatia de a pleca in acest stagiu, ideile pe care vor sa le puna in aplicare la intoarcerea in tara si situatia financiara a fiecareia.

„Acesti tineri pot devein agenti ai schimbarii pentru societatea romaneasca. Este foarte important sa ii sustinem, pentru ca in aceste cazuri, o suma infima, costul unui bilet de avion, poate face diferenta mare in viata lor, dar si in dezvoltarea comunitatilor in care ei activeaza.”

infografic Addie final

Procesul de selectie a implicat completarea unui formular complex, precum si un interviu cu Adrian. Cele 5 tinere au desfasurat stagii de practica in Brazilia, Mexic, Rusia, Egipt si Turcia si s-au intors de curand inapoi in tara pentru a incepe noul an universitar, dar si pentru a porni intr-o altfel de calatorie, cea de agent al schimbarii in comunitatile in care se afla.

Adrian continua sa alerge, avand inca 2 maratoane planificate pentru acest an si inca cel putin 450 de kilometri de alergat. In curand va porni in cautarea celorlalti 5 studenti care merita sansa de a pleca mai usor intr-un proiect international. Toate acestea, simultan cu efortul constant de a strange suma necesara pentru a-si duce proiectul la bun sfarsit pentru 2015. Pana acum a strans peste 2,000 EUR si urmareste sa dubleze suma, pentru a dubla impactul adus.

Mai multe detalii despre proiectul Adrian runs for AIESEC, puteti gasi pe http://adrian-runs-for-aiesec.weebly.com/ sau pe facebook: https://www.facebook.com/Adrian-runs-for-AIESEC-1784594858431461

Logo Project 7!10

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.