Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Admiteri pe loc pentru universitatile din UK – Ultima sansa pentru imprumutul guvernamental britanic

0

Guvernul Regatului Unit a confirmat situatia financiara pentru studentii UE care incep cursurile in Anglia incepand cu anul universitar 2021-22. Studentii UE care vin sa studieze in dupa anul universitar 2021 nu vor mai fi eligibili pentru aceeasi taxa de studiu sau pentru sprijin financiar din partea Student Finance England, a declarat marti Ministrul universitatilor, Michelle Donelan. Aceasta consecinta se aplica studentilor universitari si postuniversitari, precum si in cazul finantarii pentru educatie suplimentara pentru cei cu varsta de peste 19 ani sau finantarii pentru internship-uri. Aceste schimbari au fost confirmate doar in Anglia; Irlanda de Nord, Scotia si Tara Galilor au administratii separate.

Pentru studentii care incep anul universitar 2020-2021 in Marea Britanie, imprumutul guvernamental ramane valabil si taxele de studiu raman la fel.

Facultatea in Marea Britanie atrage anual peste 400.000 de studenti internationali – Universitatile din UK sunt considerate printre cele mai bune din lume – 18 din top 100 universitati la nivel mondial sunt britanice. In plus, 14 din 100 cele mai bune universitati cand vine vorba de gradul de angajabilitate provin tot din Marea Britanie, potrivit QS World University Rankings 2020.

Programele britanice de studiu sunt atractive pentru studenti si prin prisma oportunitatilor de cariera pe care le ofera obtinerea unei astfel de diplome. In 2018, salariile mediane anuale ale absolventilor britanici au fost in Anglia cu 10.000 de lire sterline mai mari decat salariile non-absolventilor, potrivit Universities UK, iar UK Higher Higher Education International releva din statisticile sale ca absolventii cu experienta internationala castiga cu 17% mai mult.

Admiteri pe loc la universitati din UK in luna iulie

Tinerii romani care cauta cele mai bune oportunitati pentru viitorul lor sunt sustinuti sa aplice in continuare pentru a studia in Marea Britanie. Cei care incep anul universitar in toamna pot beneficia de aceleasi avantaje pe toata durata studiilor. In iulie 2020, ei au sansa de a aplica pe loc la o universitate din strainatate, prin intermediul evenimentului online Spot Admissions.

Spot Admissions le ofera oportunitatea de a gasi programul de studii care li se potriveste si de a sustine interviul direct cu reprezentantii institutiilor britanice. Astfel, ei pot primi pe loc raspunsul daca sunt admisi la o universitate de renume din Marea Britanie.

Proces simplificat, cu admitere fara dosar si raspuns in aceeasi zi pentru 7 universitati din UK

Participarea la Spot Admissions este gratuita si se face online, pe www.spotadmisions.ro. Pentru a aplica, doritorii nu au nevoie decat de diploma (sau adeverinta) de BAC sau de licenta, foaia matricola si, optional, de certificatul de limba engleza. In tot procesul de admitere, un consilier educational EDMUNDO ii va ajuta sa stabileasca programele potrivite la care sunt eligibili si sa se programeze la interviu online si direct de acasa cu universitatile alese, care vor avea loc pe 13-14 iulie.

Dupa un interviu de doar 15 minute cu reprezentantii universitatii, aplicantii primesc raspuns pe loc daca au fost admisi.

7 facultati britanice ofera tinerilor romani aceasta ultima oportunitate de a se inscrie pentru a incepe noul an universitar pe teritoriul britanic. Lista completa a universitatilor participante se poate vedea AICI. Printre ele, se numara si University of Essex, University of West London, University of Westminster sau Coventry University – cea din urma fiind universitatea cu premiul Gold Standard in invatare si predare, cu punctaj maxim la predare, perspective de angajare pentru absolventi, facilitati si internationalism, conform QS Stars Rating System 2019.

Coventry University l-a convins si pe Robert Tugui, care a decis ca trebuie sa prinda oportunitatea de a studia in Marea Britanie: „Am ales sa aplic prin Spot Admissions deoarece m-am hotarat destul de tarziu, iar majoritatea universitatilor isi ocupasera deja locurile, puteam sa „risc” sa aplic la 5 universitati prin UCAS cum era si normal, dar am ales sa nu o fac. La inceput aveam putine emotii, pentru ca nu eram obisnuit sa vorbesc engleza in viata de zi cu zi. Dar la scurt timp dupa ce am inceput interviul, emotiile au trecut.”

___________________________________________________________________________

Despre Grupul EDUCATIVA

EDUCATIVA este un grup de organizatii non-guvernamentale si companii ce dezvolta produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala.

Printre proiectele Grupului EDUCATIVA se numara serviciile de consiliere educationala EDMUNDO, UNIVERSALIO si EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro si platforma centralizata de inscriere la universitati din Romania, AdmitereOnline.ro, dar si EA – The Entrepreneurship Academy, Academia Europeana pentru Asistenti Medicali si Optiuni de Cariera.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.