Activități ale studenților români din străinătate

0

Reprezentarea și promovarea României în străinătate. În lunile aprilie și mai, voluntarii LSRS din echipa internațională au organizat și au participat la evenimente de promovare a valorilor românești în cadrul „International Day” în Suedia;  „Festivalul Cultural Interna-țional de la BLCU”, Beijing; „Festivalul Cultural Internațional al Universității din Xiamen.

LSRS_TB_Barcelona

Proiecte în Filialele LSRS. În intervalul aprilie-mai, 17 filiale și reprezentanțe LSRS au oferit consiliere elevilor și tinerilor interesați de studiul în străinătate în cadrul proiectului Caravana Face2Facebook. Au organizat, de asemenea, activități în parteneriat cu diferite instituții. Astfel, LSRS Marea Britanie a desfășurat o campanie în parteneriat cu Ambasada Românei la Londra organizând un eveniment de caritate adresat  românilor din Marea Britanie aflați în dificultate financiară; LSRS Franța va colabora cu ICR Paris pentru promovarea expoziției de pictură trinațională ce va avea loc la Paris. Voluntarii din filiale se pregătesc de realizarea unor proiecte de anvergură și impact pentru comunitatea de studenți români din străinătate: „Bonding”, un proiect de cariere marca LSRS Germania; „Speed Networking și LSRS Mentorship Scheme” – LSRS Marea Britanie, iar filialele scandinave ale LSRS pregătesc un proiect de internship-uri în Scandinavia.

Coeziune și consolidare în echipa LSRS. Luna aprilie a fost luna întâlnirilor și a organizării de excursii și teambuilding-uri pentru voluntarii din Filialele LSRS din lumea întreagă. Astfel, între 11-13 aprilie voluntari LSRS din Belgia, Luxemburg, Norvegia, Franța și Spania s-au reunit într-un teambuilding la Barcelona; LSRS SUA a pregătit o întâlnire cu studenții români de pe Coasta de Est la New York; LSRS China nu a uitat de tradiționala masă la iarba verde de Sfintele Paște. În luna mai, filialele din Vestul Europei plănuiesc noi ieșiri: în 17-18 mai, LSRS Franța, alături de comunitatea de tineri români din Hexagon, a organizat o excursie pe Valea Loarei, iar LSRS Germania va organiza un teambuilding la sfârșitul aceleiași luni.

Parteneriate. Oferta de zbor a uneia dintre cele mai mari companii de zbor din România cu care colaborează filialele LSRS UK și LSRS Germania este publicată pe site-ul LSRS: http://www.lsrs.ro/oferta-tarom/Vă invităm să o consultați și să aflați, totodată, mai multe detalii despre evenimentele organizate de LSRS la nivel global accesând http://www.lsrs.ro/starea-filialelor/.

Recrutare. LSRS Austria, LSRS Belgia, LSRS Danemarca, LSRS Italia, LSRS Spania, LSRS Portugalia, LSRS China recrutează pe diferite poziții de conducere filială, direcție ș.a. Detaliile sunt disponibile pe website-ul LSRS www.lsrs.ro, secțiunea Cariere.

LSRS recrutează reprezentanți în toate țările unde există studenți români. Cei interesați să devină voluntari pe plan local în țările în care se află sunt rugați să trimită un e-mail la hr@lsrs.ro. Aceste poziții generale sunt potrivite pentru oricine dorește să își dezvolte abilitățile de lider, de comunicare, time-management și organizare. Beneficii: network extins de studenți și absolvenți români din toată lumea.

 

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.