ACT, brandul românesc de tacâmuri create special pentru persoanele care suferă de artrită, a lansat o campanie de finanțare pe Indiegogo

0

ACT este brandul românesc care își propune să ajute persoanele care suferă de artrită și de alte boli care afectează mobilitatea membrelor superioare cu ajutorul unui set de tacâmuri flexibile, adaptate special pentru aceștia. Proiectul a fost lansat și pe Indiegogo, pentru a obține o finanțare de 7.000 de euro.

Tacâmurile inovatoare au fost create de Alexandra Matei, românca de 23 de ani, care a lucrat la îmbunătățirea prototipului încă din perioada de studenție la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.

Obiectivul a fost crearea unor tacâmuri care să readucă utilizatorilor mobilitatea și să le redea bucuria de a mânca. În prezent, există 500 de milioane de persoane care suferă de afecțiuni de mobilitate în întreaga lume, iar Alexandra speră să îi ajute cu creațiile sale.

ACT a pornit ca un proiect de diplomă pentru design în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, pe care apoi mi-am dorit să îl transform într-un proiect care să îi ajute pe cei din jur cu adevărat. Așa am creat setul de tacâmuri flexibile dedicat persoanelor care suferă de artrită sau de alte boli care afectează mobilitatea membrelor superioare și care își dorește să readucă independența, mobilitatea și să redea bucuria de a mânca.”, a povestit Alexandra Matei.

Bolile articulare evoluează de-a lungul timpului, iar nevoile se schimbă. Din acest motiv ACT are un mâner flexibil care să se poată adapta tipului de boală și stadiului acesteia. Există numeroase configurații ale mânerului tacâmului, iar utilizatorii au posibilitate să își creeze propriul design de mâner care să răspundă nevoilor personale.

ACT a fost rezultatul unui an de cercetare a bolii, studiu cu profesorii de la universitate și cu mentorii din acceleratorul Nod. A fost o perioadă cu multe schițe, machete și testări de materiale. Fiecare prototip a fost testat de beneficiari și îmbunătățit permanent pe baza feedback-ului direct. Așa am ajuns la cel de al 5-lea prototip care este și produsul final.”, a explicat Alexandra Matei.

ACT a câștigat anul acesta faza națională a concursului Hillary Social Enterprise 4 Women by Erasmus+ și a reprezentat România în faza internațională din Olanda, alături de alte șapte proiecte sociale.

De asemenea, ACT este unul dintre cele 9 proiecte selectate în programul Level-Up, primul accelerator de makeri din România organizat de Nod Makerspace și Babele, în parteneriat cu Banca Transilvania și Bosch. În cadrul acestui program tânăra designer de produs a lucrat timp de cinci luni la îmbunătățirea produsului cu ajutorul mentorilor din program.

În seara aceasta, pe 2 octombrie, are loc evenimentul organizat Level-up Demo Day: Meet the Makers unde Alexandra va prezenta prototipurile și va lansa campania de crowdfunding de pe INDIEGOGO, cu ajutorul căreia își propune să facă o pre-vânzare a produsului și să strângă suma de bani necesară pentru a produce tacâmurile și pentru a dezvolta acest business social. Obiectivul campaniei de crowdfunding este să strângă suma de 7.000 de euro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.