Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A început ultramaratonul 6633 Arctic Ultra!!

0

Vlad Crișan Pop – o nouă participare la ultramaratonul 6633 Arctic Ultra

Joi a început 6633 Arctic Ultra, cel mai dur ultramaraton din lume. O cursă în care nu mulți au curajul să se înscrie din pricina condițiilor extreme în care se desfășoară: de la un traseu de 620 km cu temperaturi ce uneori ating și -40 grade celsius, până la oboseală extremă, halucinații ori degerături. Mai mult decât atât, fiecare concurent e nevoit să se descurce pe cont propriu – are strictul necesar într-o sanie de 35 kg pe care o va trage după sine până la final, iar la check point-uri nu va primi decât apă fierbinte.

Anul acesta, reprezentantul României este Vlad Crișan Pop, care aleargă pentru copii din Taberele MagiCAMP, motivat de dorința de a le putea asigura micuților cu afecțiuni oncologice, Burse Educaționale. În numai două zile de la start, Vlad a parcurs aproape 200 de km, situându-se în fruntea clasamentului și înregistrând un avans considerabil față de ceilalți participanți din cursă. Dincolo de frigul crâncen pe care l-a avut de îndurat de la linia de start și până acum (îndeosebi pe timpul nopții), cu 0 ore de somn la activ, a reușit sã își conserve energia și să iși păstreze motivația. E încrezător. Și cel mai important, pare de neoprit.

El nu e însă la prima sa participare în această competiție. Diferența de această dată este că a optat să se aventureze în cursa lungă. Mai precis, să străbată 620 km.

Regizorul Sorin Florea, fotograful Adi Bulboacă și sound-designerul Tudor Petre îl urmăresc în călătoria sa și documentează îndeaproape, prin film, întregul proces. La final, proiectul de lungmetraj everRestless primul de acest fel realizat de o echipă de români la Cercul Polar – ar trebui să redea cel mai curat experiența lui Vlad și nevoia de a rămâne focusat, chiar și atunci când realitatea pare că se diluează.

 

6633 Arctic Ultra se dovedește a fi în continuare o provocare imensă. În cursă au mai rămas alți patru participanți din cei 12 înscriși. Ceilalți au renunțat pe parcurs, nereușind să facă față condițiilor meteo ori oboselii extreme.

De aici înainte, drumul va fi și mai dificil.

Cursa a început în Eagle Plains și se va încheia pe 9 martie în Tuktoyaktuk, Yukon, în partea de nord-vest a Canadei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.