Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A doua runda de rezidente E-Motional / ArtistNe(s)t

0

Programul 2012 al proiectului european E-MOTIONAL Bodies & Cities organizat de Fundatia Gabriela Tudor este unul extrem de dens in activitati si evenimente. Un numar important de artisti romani beneficiaza de rezidente de creatie in tarile partenere ale proiectului, in timp ce artisti straini vor lucra in Romania, la Bucuresti si Bacau. Programul internaţional de rezidenţe artistice ArtistNe(s)t a fost iniţiat de Gabriela Tudor in anul 2006 si este continuat in Romania in parteneriat cu Centrul de Cultura „George Apostu” si  Asociaţia „ArtistNe(s)t” – Reţeaua Centrelor de Rezidenţa pentru Artişti.
Al doilea an al rezidentelor E-Motional / ArtistNe(s)t din Romania a inceput cu proiectul artistelor Ana-Maria Costea si Larisa Crunteanu, aflate in prezent la Bacau pentru o perioada de lucru de patru saptamini, ce se va finaliza cu o prezentare informala deschisa publicului in data de 29 mai. In luna iunie, coregrafa cipriota Marina Poyiadji va lucra pentru doua saptamini la Bucuresti, in vreme ce in luna septembrie coregrafele Priya Mistry (Marea Britanie) si Ozlem Alkis (Turcia) vor fi in rezidenta la Bucuresti si Bacau, urmind a-si prezenta proiectele in perioada 28-30 septembrie la Centrul de Cultura „George Apostu” din Bacau in cadrul programului „Microstagiune de dans contemporan”.

Rezidentele artistilor romani in strainatate au fost acordate coregrafei Alexandra Pirici si scenografului Andrei Dinu, care vor beneficia de o rezidenta la Limassol (Cipru) in luna iulie, organizata in colaborare cu Dance House Lemesos, si coregrafeiAndreea Novac, care va lucra la Dublin (Irlanda) in a doua parte a lunii septembrie, intr-o rezidenta organizata in parteneriat cu Dance Ireland.

Rezidentele E-Motional sint oferite pentru o perioada de patru saptamini unui coregraf care lucreaza alaturi de un colaborator (dansator, artist vizual, manager etc.) la un proiect nou sau la un proiect deja inceput, individual sau alaturi de artişti locali.

E-MOTIONAL Bodies & Cities este un program european de mobilitate, schimburi artistice şi formare profesionala in domeniul dansului contemporan, reunind artişti şi manageri din şase ţari europene – Romania, Cipru, Irlanda, Letonia, Marea Britanie şi Turcia. Iniţiatorul si organizatorul principal al programului E-MOTIONAL este Fundaţia Gabriela Tudor. Proiectul este realizat in colaborare cu Dublin Dance Festival & Dance Ireland (Irlanda), Asociaţia Coregrafilor Profesionişti din Dans (Riga, Letonia), Dance House Lemesos (Limassol, Cipru) şi body > data > space (Londra, Marea Britanie), in calitate de coorganizatori. Parteneri asociaţi sunt ArtistNe(s)t – Reţeaua Centrelor de Rezidenţa pentru Artişti / Centrul de Cultura „George Apostu”  Bacau şi Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Academia Irlandeza de Muzica şi Dans şi Universitatea din Limerick (Irlanda), Teatrul Rialto (Limassol, Cipru) şi CATI – Asociaţia Artiştilor din Dans Contemporan (Istanbul, Turcia).

Proiectul este finantat de Administratia Fondului Cultural National, Ministerul Culturii si Patrimoniului National si Centrul National al Dansului Bucuresti.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.