A cincea oară distincția de Cea Mai Etică Companie din lume

0

ManpowerGroup primește a cincea oară distincția de Cea Mai Etică Companie din lume.

Nominalizările repetate în clasamentul global al Iinstitutului independent Etisphere denotă un angajament puternic de aplicare a celor mai stringente standarde etice.

ManpowerGroup, liderul mondial în soluții inovatoare privind forța de muncă, a primit din nou titulatura de Cea Mai Etică Companie din lume, intrând pentru a 5 oară consecutiv în clasamentul întocmit anual de institutul independent Etisphere, la rândul său lider în definirea și promovarea standardelor de practică etică în afaceri.

manpower logo 2014

Titulatura de Cea Mai Etică Companie din lume se acordă organizațiilor care demonstrează un impact concret al conduitei etice și culturii transparente și responsabile asupra felului în care își derulează activitățile, la toate nivelele din companie.

În 2015, ManpowerGroup primește această recunoaștere pentru al cincelea an consecutiv, ceea ce scoate în evidență angajamentul companiei față de practicile și standardele de etică în afaceri, prin care se asigură că toate părțile implicate în activitatea sa, de la clienți, angajați și furnizori până la autorități și investitori, au rezultate sustenabile pe termen lung din colaborarea cu organizația. ManpowerGroup este una din doar două companii din domeniul externalizării și resurselor umane căreia i se decernează această distincție.

Angajamentul nostru față de practica etică în afaceri este o parte esențială a culturii noastre și se evidențiază prin felul în care ajutăm oamenii să își găsească un loc de muncă și să își dezvolte o carieră,” declară Jonas Prising, CEO al ManpowerGroup. „Cei 26.000 de colegi din întreaga lume se mândresc cu obținerea acestei recunoașteri prestigioase. Numai datorită devotamentului lor față de aplicarea celor mai ridicate standarde de conduită etică, am putut fi ani de-a rândul printre companiile onorate cu această titulatură. Mândria celor ce lucrează în ManpowerGroup este deci justificată.”

„Titulatura de Cea Mai Etică Companie din lume reflectă legătura strânsă dintre practicile etice și performanțele îmbunătățite,” a spus CEO-ul Institutului Etisphere, Timothy Erblich. „Eforturile depuse de ManpowerGroup pentru a identifica și elimina riscurile legate de aliniere la standarde peste tot în organizație, și acțiunile ample de a atrage colegi din domeniu și din afara acestuia în dezbaterea și acțiunea pe subiecte de etică, determină includerea furnizorului de soluții de externalizare și resurse umane în rândul Celor Mai Etice Companii din Lume pentru al cincelea an consecutiv. Dobândirea acestei recunoașteri necesită acțiunea colectivă a unei forțe de muncă globale, ghidată de la vârf. Îi felicităm pe toți cei din ManpowerGroup pentru această reușită extraordinară,” a continuat Timothy Erblich.

# # #

Clasamentul celor mai etice companii din lume se bazează pe cadrul și metodologia Ethics Quotient (coeficientul de etică) dezvoltată de institutul Etisphere pe parcursul mai multor ani de cercetare cu scopul de a standardiza și omogeniza evaluarea practicilor unei companii într-un mod obiectiv și coerent. Informația colectată este un eșantion extins al criteriilor definitorii de performanță și nu o perspectivă exhaustivă a tuturor aspectelor de guvernanță, risc, sustenabilitate, aliniere și etică. Cadrul Ethics Quotient a fost stabilit, dezvoltat și verificat prin contribuția experților, dar și a unei rețele globale de lideri în teoria și practica etică, precum și a unui panel intern de consultanți în metodologie. Scorurile includ 5 categorii: programe de etică și aliniere la principiile legislative și normative (compliance) – 25%, leasdership și inovație (20%), guvernanță corporativă (10%), responsabilitate socială și cetățenie corporativă (25%) și o cultură a eticii (20%).

Lista completă a companiilor distinse cu titlul Cea Mai Etică Companie din lume in 2015 se regăsește la: http:// http://ethisphere.com/worlds-most-ethical/wme-honorees/.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează