Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A cincea oară distincția de Cea Mai Etică Companie din lume

0

ManpowerGroup primește a cincea oară distincția de Cea Mai Etică Companie din lume.

Nominalizările repetate în clasamentul global al Iinstitutului independent Etisphere denotă un angajament puternic de aplicare a celor mai stringente standarde etice.

ManpowerGroup, liderul mondial în soluții inovatoare privind forța de muncă, a primit din nou titulatura de Cea Mai Etică Companie din lume, intrând pentru a 5 oară consecutiv în clasamentul întocmit anual de institutul independent Etisphere, la rândul său lider în definirea și promovarea standardelor de practică etică în afaceri.

manpower logo 2014

Titulatura de Cea Mai Etică Companie din lume se acordă organizațiilor care demonstrează un impact concret al conduitei etice și culturii transparente și responsabile asupra felului în care își derulează activitățile, la toate nivelele din companie.

În 2015, ManpowerGroup primește această recunoaștere pentru al cincelea an consecutiv, ceea ce scoate în evidență angajamentul companiei față de practicile și standardele de etică în afaceri, prin care se asigură că toate părțile implicate în activitatea sa, de la clienți, angajați și furnizori până la autorități și investitori, au rezultate sustenabile pe termen lung din colaborarea cu organizația. ManpowerGroup este una din doar două companii din domeniul externalizării și resurselor umane căreia i se decernează această distincție.

Angajamentul nostru față de practica etică în afaceri este o parte esențială a culturii noastre și se evidențiază prin felul în care ajutăm oamenii să își găsească un loc de muncă și să își dezvolte o carieră,” declară Jonas Prising, CEO al ManpowerGroup. „Cei 26.000 de colegi din întreaga lume se mândresc cu obținerea acestei recunoașteri prestigioase. Numai datorită devotamentului lor față de aplicarea celor mai ridicate standarde de conduită etică, am putut fi ani de-a rândul printre companiile onorate cu această titulatură. Mândria celor ce lucrează în ManpowerGroup este deci justificată.”

„Titulatura de Cea Mai Etică Companie din lume reflectă legătura strânsă dintre practicile etice și performanțele îmbunătățite,” a spus CEO-ul Institutului Etisphere, Timothy Erblich. „Eforturile depuse de ManpowerGroup pentru a identifica și elimina riscurile legate de aliniere la standarde peste tot în organizație, și acțiunile ample de a atrage colegi din domeniu și din afara acestuia în dezbaterea și acțiunea pe subiecte de etică, determină includerea furnizorului de soluții de externalizare și resurse umane în rândul Celor Mai Etice Companii din Lume pentru al cincelea an consecutiv. Dobândirea acestei recunoașteri necesită acțiunea colectivă a unei forțe de muncă globale, ghidată de la vârf. Îi felicităm pe toți cei din ManpowerGroup pentru această reușită extraordinară,” a continuat Timothy Erblich.

# # #

Clasamentul celor mai etice companii din lume se bazează pe cadrul și metodologia Ethics Quotient (coeficientul de etică) dezvoltată de institutul Etisphere pe parcursul mai multor ani de cercetare cu scopul de a standardiza și omogeniza evaluarea practicilor unei companii într-un mod obiectiv și coerent. Informația colectată este un eșantion extins al criteriilor definitorii de performanță și nu o perspectivă exhaustivă a tuturor aspectelor de guvernanță, risc, sustenabilitate, aliniere și etică. Cadrul Ethics Quotient a fost stabilit, dezvoltat și verificat prin contribuția experților, dar și a unei rețele globale de lideri în teoria și practica etică, precum și a unui panel intern de consultanți în metodologie. Scorurile includ 5 categorii: programe de etică și aliniere la principiile legislative și normative (compliance) – 25%, leasdership și inovație (20%), guvernanță corporativă (10%), responsabilitate socială și cetățenie corporativă (25%) și o cultură a eticii (20%).

Lista completă a companiilor distinse cu titlul Cea Mai Etică Companie din lume in 2015 se regăsește la: http:// http://ethisphere.com/worlds-most-ethical/wme-honorees/.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.