Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A câștigat titlul de Liceul European al Anului

0

Colegiul Național „Ion Creangă” a câștigat titlul de Liceul European al Anului

Concurs desfășurat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România

 

Colegiul Național „Ion Creangă” este echipa câștigătoare a finalei concursului Liceul European al Anului, competiție desfășurată la inițiativa Biroului de Informare al Parlamentului European în România (BIPE). Echipa câștigătoare a acumulat 61 de puncte în cadrul etapei finale a competiției și va pleca într-o vizită de 3 zile la sediul Parlamentului European de la Bruxelles.

Pe locul al II-lea s-a clasat echipa Colegiului Național „Sfântul Sava”, cu un total de 56 de puncte primite în finala competiției, iar fiecare membru a primit un eBook Reader. Locul al III-lea al concursului Liceul European al Anului a fost ocupat, în urma punctajului obținut în semifinală, de reprezentații Colegiului Național „Mihai Viteazul”, care au primit câte un iPod Shuffle.

Echipa liceului „Ion Creangă” este formată din Andreea Anghel, Simona Dîrleci, Laura Merlan și Raluca Pironi și a fost coordonată de către profesorul Sylvia Burcaș. Reprezentanții  Colegiului Național „Sfântul Sava”- Radu Manu, Ioana Puiu, Bianca Teodorescu și Horia Tiugan, au fost coordonați de către profesorul Constanța Năstase. Echipa liceului „Mihai Viteazul” a fost formată din elevii Cristina Burlacu, Maria Chițu, Teodor Dumitraș și Alexandru Popa, coordonați de către profesorul Codina Săvulescu.

Concursul Liceul European al Anului s-a bucurat și de susținerea cântăreței Giulia, care s-a alăturat campaniei de informare și a avut rolul de moderator al finalei competiției. Din juriul competiției au făcut parte Denise Theodoru – jurnalist Radio România, Gabriela Drăgan – Director General, Institutul European din România, Mărioara Ene – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale şi Octavian – Dragomir Jora – lector universitar la Catedra de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice.

În cadrul finalei, echipele au răspuns la întrebări cu un grad de dificultate progresiv și şi-au demonstrat abilitățile argumentative susținând importanţa participării la alegerile europarlamentare. Echipele au avut posibilitatea de a primi puncte suplimentare, promovându-se pe Facebook. Astfel, prin intermediul paginii de Facebook a BIPE, echipele au putut acumula voturi, cea mai populară primind un avantaj de 5 puncte în confruntarea față în față.

Concursul Liceul European al Anului face parte dintr-o campanie – pilot  de informare a tinerilor, ce vizează promovarea cunoștințelor privind Uniunea Europeană și activitatea Parlamentului European, precum și a importanței participării generației tinere la alegerile europarlamentare.

Mai multe informații despre proiect: www.europarl.ro

Echipa Colegiul National Ion Creanga - Concursul Liceul European al Anului (1)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.