800.000 de lei în educaţia copiilor şi a tinerilor aflaţi în dificultate. VEZI PROIECTELE CASTIGATOARE!

0

BRD investeşte 800.000 de lei în educaţia copiilor şi a tinerilor aflaţi în dificultate, prin programul „Schimbă un destin. Dă valoare unei vieţi”

Suma este alocată în urma licitaţiei organizate în cadrul programului de donaţii salariale al angajatilor băncii, « Schimbă un destin. Dă valoare unei vieţi ».

La acest program de responsabilitate socială participă prin donaţii lunare 1.500 de angajaţi BRD, ale căror sume donate sunt dublate de bancă. BRD doreşte să susţină iniţiativele angajaţilor săi de implicare în rezolvarea problemelor comunităţii în care aceştia îşi desfăşoară activitatea. În 3 ani, programul “Schimbă un destin. Dă valoare unei vieţi” a investit fonduri totale de 220.000 EUR, sprijinind 24 de proiecte anuale şi un număr de 1.450 de copii şi tineri aflaţi în dificultate.

Jumătate din finanţarea de anul acesta (400.000 lei) provine din banii donaţi lunar de cei 1.500 de angajaţi înscrişi în program, iar cealaltă jumătate, din bugetul de responsabilitate socială al BRD, ca urmare a angajamentului băncii de a dubla donaţiile făcute de angajaţi.

„Numărul mare de proiecte primite arată că educaţia este o prioritate pentru multe dintre organizaţiile neguvernamentale din România. Pentru noi, acest lucru înseamnă un număr important de parteneri alături de care putem interveni eficient în comunitate. Motto–ul nostru în acest program este că împreună putem să schimbăm în bine destinele copiilor şi tinerilor noştri. Iar educaţia este şansa lor către o viaţă mai bună”, a spus Flavia Popa, Secretarul General al BRD.

La licitaţia de proiecte au fost depuse 314 aplicaţii în valoare totală de 5.300.000 de euro, din care banca va finanţa 14 proiecte dedicate copiilor şi tinerilor defavorizaţi.

Lista proiectelor câştigătoare este:

 1. Fundaţia Inocenti, Bucureşti, Centrul de suport educaţional pentru copiii din zona Colentina
 2. Junior Achievement – Young Enterprise România, Educatia îţi dă valoare! (program de prevenire a abandonului scolar)
 3. Asociaţia Ascendent, Şcoala de voluntariat pentru copii şi tineri
 4. Asociaţia P.A.V.E.L., Şcoala din spital pentru copii şi adolescenţi spitalizaţi
 5. Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie, De la educaţie la demnitate. Integrarea socio-educaţională a copiilor hipoacuzici
 6. Asociaţia Umanitară EquiLibre, Calificarea gratuită a tinerilor defavorizaţi în ocupaţia „îngrijitor de bătrâni la domiciliu”
 7. Fundaţia Copii Fericiţi, Centrul de consiliere “Frate de carte”
 8. Fundaţia Teka-Gherla,  Asistenţă educaţională pentru copiii din satele din jurul orasului Gherla
 9. Asociaţia Organizaţia Caritas Satu Mare, Asistenţă la teme pentru copii din familii sărace din Satu Mare
 10. Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău, Asistenţa educaţională pentru copiii din satul Fântânele, jud. Bacău
 11. Asociaţia Speranţa şi Zâmbet, Inserţie în şcoală şi grădiniţă pentru copiii din Şura-Mare, judeţul Sibiu
 12. Fundaţia Missio Link International Timişoara, Intervenţie educaţională pentru copiii din fostele colonii agricole din Recaş
 13. Asociaţia Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighişoara, Integrare în câmpul muncii în domeniul turismului pentru tineri săraci din zona Sighişoarei
 14. Asociatia Apis Tomitana Dacica Constanţa, Cursuri de specializare în meseria de apicultor pentru tinerii instituţionalizaţi din judeţul Constanţa

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează