Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

8 tari, 16 tineri lideri si 5.033 m escaladati in cadrul proiectului Black Sea Network

0

Proiectul de leadership international Black Sea Network s-a finalizat cu succes, dupa ce cei 16 tineri lideri din 8 tari din bazinul Marii Negre au reusit inclusiv ascensiunea varful Kazbek din Muntii Caucaz (5.033m). Romania, Armenia, Azerbaijan, Georgia, Moldova, Turcia si Ucraina sunt tarile care au participat la proiect, tinerii avand varste cuprinse intre 23 si 36 de ani.

Black Sea Network Project este cel mai recent proiect de diplomatie prin aventura initiat in Romania, ce s-a desfasurat la finalul lunii octombrie in Georgia, cu punct de plecare Kazbegi, la 100 km distanță de capitala Tbilisi. Cei 16 tineri au petrecut 7 zile pe coastele neprietenoase ale muntilor Caucaz si au impartasit experiente de viata, intelegand mai multe despre cooperarea la nivel international.

Black Sea Network Project - Muntii Caucaz (7)

„Am vazut in Black Sea Network Project o oportunitate pentru viitor, care ne va ajuta sa creem si conturam liderii de maine. Am reunit tineri din diverse tari din Bazinul Marii Negre, tari care de-a lungul istoriei s-au conftruntat cu diverse conflicte de natura politica sau sociala, si am demonstrat ca tinerii lideri pot colabora in orice conditii”, a declarat Adrian Fako, co-fondator Adventure Diplomacy.

Nadiya Pashkova, reprezentand Ucraina, a tinut sa il citeze pe Andy Rooney, om de radio si televiziune american, care spunea ca “oricine vrea sa fie in varful muntelui, dar toata implinirea si ascensiunea vin pe durata urcarii”. Harachui, reprezentant din Armenia, a marturisit ca “Granitele Marii Negre sunt doar granite fizice, dar inimile noastre nu cunosc granite.”

O alta declaratie ulterioara experientei a fost ca “Dupa acest exercitiu ma simt mai puternica si stiu ca detin controlul asupra vietii mele, astfel incat orice s-ar intampla sau de oricate ori voi fi dezamagita, stiu ca voi avea forta interioara sa o iau mereu de la capat.”

Black Sea Network Project - Muntii Caucaz (2)

Nu am plecat de acasa hotarati sa urcam cu orice pret la peste 5.000 de metri altitudine, ci sa construim echipe si colaborari care sa tina o viata. Am avut ocazia sa cladim o echipa ambitioasa, formata din tineri care au inteles ca fara cooperare nu vom ajunge sa ne indeplinim obiectivele. Aceasta expeditie a fost doar primul pas in construirea liderilor de maine”, adauga Tiberiu Pintilie, co-fondator Adventure Diplomacy.

Cei 16 tineri lideri alesi pentru a escalada varful Kazbek au background-uri si interese diferite si au fost reuniti de dorinta de a-si cultiva abilitatile de leadership intr-un context international.

Proiectul a fost initiat de catre Adventure Diplomacy si sustinut de catre Black Sea Trust, parte a German Marshall Fund of the United States. Adventure Diplomacy este o initiativa semnata de Adrian Fako si Tiberiu Pintilie, ambii pasionati de aventuri si dezvoltare personala, organizatori de expediții în Alaska, Himalaya, Pamir șs Alpi.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.