Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

7 medalii de aur, 7 de argint si 7 de bronz la Los Angeles!

0

7 medalii de aur, 7 medalii de argint și 7 medalii de bronz obținute de sportivii Special Olympics România la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Los Angeles

11796436_10154121475838327_4847627985385617012_n

sursa foto: aici.

Delegația de sportivi Special Olympics România, care au reprezentat țara noastră la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Los Angeles (SUA) în perioada 25 iulie – 2 august – cel mai mare eveniment sportiv și umanitar din lume din acest an, se întoarce acasă cu 7 medalii de aur, 7 de argint și 7 de bronz.

Delegația a fost formată din 28 de sportivi: 22 având dizabilități intelectuale și 6 sportivi parteneri. În competiții au participat: o echipă de înot – patru sportivi din București și Cluj, o echipă de gimnastică artistică formată din patru sportivi din București, o delegație de bocce – 2 sportivi din București, o delegație de tenis de masă alcătuită din 2 sportivi din Tîrgu Mures, un lot de atletism format din 4 sportivi din Timișoara și o echipă de fotbal unificat formată din 5 sportivi Special Olympics și 5 parteneri din București și Ilfov. Fiecare echipă sportivă a fost însoțită de antrenor. Echipa României a fost însoțită la Los Angeles de Nadia Comăneci, membru al Boardului Special Olympics International, implicată activ în organizarea evenimentului.

Palmaresul României la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics este următorul:

o 7 medalii de aur (Ana Baltag, Bogdan Cleniuc, și Alexandru Pasc la înot; Nicoleta Nicolici la atletism; Denisa Iliescu la gimnastică)
o 7 medalii de argint (Mădălina Marin și Bogdan Cleniuc la înot; echipa de bocce alcătuită din Ioana Ghițulescu și George Stanciu; echipa de ștafetă la atletism, alcătuită din Ghizela Ghereben, Nicoleta Nicolici, Adrian Moldovan și Laurențiu Munteanu; Georgiana Deancu și Petrică Matei la gimnastică; Andras Nagy la tenis de masă)
o 7 medalii de bronz (Ana Baltag la înot; Adrian Moldovan la atletism; Georgiana Deancu, Florin Dinu și Petrică Matei la gimnastică; echipa de tenis de masă la dublu alcătuită din Emese Simo și Andras Nagy)
Din delegație au făcut parte și medici care au supravegheat în permanență starea de sănătate a sportivilor. Aceștia au fost voluntari la Jocurile Mondiale de Vară, iar doi dintre medici au fost certificați ca directori clinici naționali în cadrul a două programe de sănătate derulate de Special Olympics în România: Opening Eyes (sănătatea ochilor) și Health Promotion (promovarea unui stil de viață sănătos).

În paralel cu Jocurile Mondiale, o echipă alcătuită din sportivul Special Olympics si prezentatorul emisiunii
„Fără prejudecăți” de la TVR Cluj, Mihai Arsenie, și partenera sa de proiect, Georgiana Bighescu, a participat la Special Olympics Generation Unified Impact Summit. Acest summit la nivel internațional a reunit echipe mixte de tineri (cu și fără dizabilități) din peste 30 de țări, care au lucrat pe proiecte de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități, primind finanțare pentru implementarea acestora în țările de origine.

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics Los Angeles au avut loc în perioada 25 iulie – 2 august. La competiție au participat în total 6.500 de sportivi din 177 de țări care au concurat la 25 de discipline sportive. Au participat, de asemenea, 30.000 de voluntari din întreaga lume.

Președinții de onoare ai Jocurilor Mondiale Special Olympics au fost Președintele Barack Obama și Prima Doamnă Michelle Obama, care a fost prezentă și la Ceremonia de Deschidere.
Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice, la fiecare patru ani, au reprezentat cel mai mare eveniment sportiv și umanitar din lume în 2015, precum și cel mai mare eveniment care a avut loc în Los Angeles de la Jocurile Olimpice din 1984.

Special Olympics România a participat ultima oară la Jocurile Mondiale de Vară la Atena în 2011. Atunci, sportivii noştri s-au întors acasă cu 21 de medalii: 5 de aur, 9 de argint şi 7 de bronz la şase discipline sportive.

Deplasarea delegației României la Jocurile Mondiale a fost posibilă datorită suportului financiar oferit de Ministerul Tineretului și Sportului.

De asemenea au contribuit la asigurarea bunei reprezentări a României la acest eveniment Comitetul Paralimpic Român, Metav SA, Băneasa Business & Technology Park SA, Herbalife România, 7 Card, Helmut Duckadam ’86, S.C. Modalux SRL, Dachim, SAMDAM Solutions, SC KRISKON SRL, Fundația Inimă de Copil, Cohn&Jansen JWT România, Certinvest.

Mai mult de 200 de milioane de oameni din întreaga lume au o dizabilitate intelectuală, constituind astfel cel mai mare grup cu dizabilitate la nivel mondial. Dizabilitatea intelectuală trece dincolo de rase și etnii, nivel de educație, statut social sau economic, putând apărea în orice familie.

Fundația Special Olympics din România a fost înființată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mișcării
sportive internaționale. Special Olympics contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale, încurajând comunicarea prin sport, oferindu-le persoanelor cu nevoii speciale șansa de a-și descoperi și dezvolta potențialul și calitățile sportive prin intermediul programelor de pregătire și a evenimentelor competiționale. Special Olympics constituie o experiență care insuflă energie, sănătate, încredere în sine și bucuria de a trăi.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.