7 lucruri pe care nu ai crezut că le vei face vara asta

0

12961143_10153504555566146_339542352308562559_o

Ești student și ai examene, laboratoare, cursuri, stres. E normal să aștepți clipa în care poți face ceva mai diferit, pentru a te deconecta și a scăpa de monotonia zilnică. Află că vara aceasta poți combina plăcutul cu utilul!

Te întrebi cum poți face asta, nu?

Ei bine, pentru a ne asigura că tu nu vei rata oportunitatea de a face dintr-o simplă vacanță de vară o adevărată aventură internațională, ți-am înșiruit câteva dintre lucrurile pe care, poate, nu credeai că le vei face în această vară.

1. Să fii plătit ca să mergi în altă țară.

Când vrei să pleci în altă țară trebuie să ai bani pentru cazare, de buzunar, mâncare, suveniruri, etc… Un lucru la care nu te-ai gandit e că poți fi plătit să mergi în altă țară.

Întrebarea ta: „Cum?”, răspunsul meu: „Global Entrepreneurs”.

AIESEC, în colaborare cu Departamentul de Relații Internaționale din Universitatea de Vest din Timișoara, a dezvoltat un program în care poți face practică plătită într-un Startup din Europa timp de 2 luni. Mai mult de-atât, ți se oferă cazare asigurată și un curs de intregare pentru cultura din țara respectivă.

2. Să dezvolți o afacere nouă împreună cu o echipă internațională.

Acum ai ocazia să lucrezi cu tineri din altă țară, alături de care poți împărtăși pasiunea ta pentru un domeniu anume, poți să descoperi lucruri noi, atât din punct de vedere profesional, cât și personal, poți să te redescoperi, depășindu-ți zona de confort și alegând să faci o schimbare. Lucrând într-un Startup, poți să afli cum se pun bazele unei afaceri de succes și, totodată, ai ocazia să aduci un impact.

3. Să îți faci prieteni noi și să cunoști o altă țară.

Prin platforma AIESEC, odată ce ajungi în țara în care se va desfășura proiectul, ești așteptat de un membru AIESEC care se asigură de acomodarea ta, cât și de integrarea culturală, asigurându-se că te vei bucura cât mai mult de experiența ta de practică.

4. Să aduni amintiri și experiențe de neuitat.

Experiența pe un proiect Global Entrepreneurs durează 2 luni, timp suficient pentru a-ți face noi prieteni, pentru a învăța câteva expresii în noua limbă, pentru a vizita, cunoaște, descoperi și redescoperi tot ce te-ar interesa despre noua cultură, noii oameni, noile obiceiuri, tradiții.

5. Să fii un ambasador al României.

În tipul proiectului, vei avea ocazia să te implici într-o activitate care adună toți tinerii internaționali veniți prin AIESEC în orașul respectiv la un loc, prin organizarea unui mic eveniment numit „Global Village”, unde vor fi standuri la care vei putea să îți reprezinți țara prin obiecte și mâncare tradițională, precum și obiceiuri și tradiții natale, pentru a arăta lumii frumusețea României.

6. Să „furi” secretele meseriei.

Pe lângă posibilitatea de a învăța din activități practice cum e să lucrezi și să performezi pe un domeniu de interes, ai ocazia să înveți de la profesioniști secrete ale meseriei într-un mediu mai nonformal. Un alt aspect ar fi faptul că îți dezvolți un simț de antreprenor și obții o perspectivă unică asupra modelului de afaceri.

7. Să vezi România prin ochii unui internațional.

În perioada pe care o petreci făcând practică într-un Startup din altă țară, afli mai multe despre propria persoană și vezi diferența dintre cultura noastră și cultura locală. De aceea, când te vei întoarce, îți pregătim o sesiune de reintegrare pentru șocul cultural.

Orice provocare pe care o depășești te ajută să crești și să descoperi mai multe despre tine, să faci ceva neașteptat, iar aceasta poate fi o experiență care te va face să te cunoști mai bine, profesional și personal.

Pentru mai multe informații, contactează-ne pe pagina de facebook AIESEC Timisoara sau la biroul DRI, camera 155B din UVT.

Despre autor

avatar

AIESEC este cea mai mare organizație internațională, condusă de către studenți sau proaspăt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior. Avem ca scop dezvoltarea abilităților de leadership ale tinerilor, pentru ca ei să aducă un plus de valoare în societate. În momentul de față, AIESEC este prezent în peste 124 țări și teritorii.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.