Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

7 idei de afaceri sociale finaliste la Social Impact Award

0

Impact Hub București împreună cu Orange România și Fundația ERSTE au anunțat la sfârșitul lunii aprilie cele 7 idei din România finaliste la ediția din 2015 a Social Impact Award, competiția de antreprenoriat social pentru studenți.

Până acum, studenții au participat la evenimentele de popularizare a conceptului de antreprenoriat social în facultăți. Acestea au generat un număr de 28 de idei de afaceri cu impact social înscrise în competiție de echipele de studenți. În urma unui proces de preselecție au fost alese cele 7 echipe și idei care au trecut în faza finală. Astfel, până pe 28 mai aceștia vor beneficia de acces la spațiul de lucru al Impact Hub, de întâlniri de mentorat dar și de 5 workshopuri dedicate pe teme precum modelul de afacere, inovare, planificare financiară, marketing online și tehnici de prezentare.

Finalisti-SIA-2015

Premii:

Câștigătorii din Romania vor primi patru premii, după cum urmează:

–          3 premii în urma evaluării juriului (3 x 5 000 lei)

–          1 premiu de popularitate de 3 000 de lei pe baza votului online din perioada 11-27 mai 2015.

În afara premiilor în bani, reprezentanții proiectelor câștigătoare vor beneficia de abonamente la Impact Hub București în perioada iunie – august 2015.

Pentru stabilirea câștigătorilor ideile vor fi evaluate de către un juriu format din Mădălina Puiu (CSR Officer Orange România), Tincuța Apăteanu (fondatoarea Asociației Edusfera), Diana Certan (Chief Operations Officer, Fundația Noi Orizonturi), Nicoleta Deliu (Șef Departament Comunicare Corporativă și Afaceri Comunitare BCR), Oana Păun și Vlad Craioveanu (Cofondatori Impact Hub București), Ciprian Stănescu (Director Corporate Affairs, Institutul Aspen România), Orlando Neagoe (Coordonator Romano-Cher KCMC) sau Bogdan Braicu (Project Manager Ewopharma).

Cele 7 idei finaliste vor participa și la o etapă de votare publică prin care se va alege câștigătorul premiului de popularitate. Detalii despre idei precum și opțiunile de votare sunt disponibile pe http://socialimpactaward.ro/community-voting/

Ideile de afaceri finaliste la Social Impact Award

  • VisionBot realizează roboți industriali de tipul Pick and Place Machine ce asamblează dispozitive electronice profesionist, în Râmnicu Vâlcea și comercializarea lor pe internet.
  • MED-X 3D Printing combină medicina cu tehnologia și arta pentru a crea proteze de înaltă calitate cu ajutorul scanării și printării 3D la costuri cât mai mici.
  • Vreau la mine-n cartier este o aplicație mobilă prin intermediul căreia contribui cu imagini ale lucrurilor pe care le dorești la tine în cartier sau probleme ce trebuiesc rezolvate. În momentul în care o idee primește susținere din partea utilizatorilor este transferată unei echipe de urbaniști pentru implementare.
  • Nicecream.fm susține inițiativele dedicate industriilor creative din România și le promovează către comunitatea construită în jurul radioului online propriu.
  • House for everyone construiește micro locuințe temporare din panouri structurale izolate ce pot fi utile în cazul sinistraților, refugiaților sau oamenilor fără adăpost.
  • Împărțim fapte bune centralizează propunerile persoanelor care doresc să își ofere serviciile / abilitățile în scopuri caritabile.
  • Sănătatea satului organizează ateliere de abilități minime de viață pentru tinerii ce locuiesc în zone rurale ale țării.

Despre competiţie

Competiţia a fost lansată în 2009 în Austria de către Institutul de Antreprenoriat Social şi Inovaţie al Facultăţii de Ştiinţe  Economice şi Administrarea Afacerilor din Viena. Ediția din România este organizată de Impact Hub București în parteneriat cu Fundația ERSTE și Orange.

Impact Hub București

Impact Hub București este un spațiu de colaborare conceput pentru inovatorii care acceptă provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre și încearcă să le rezolve prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Impact Hub Bucharest oferă variante diverse de abonamente, adaptate nevoilor fiecărei categorii de profesioniști și organizează și un program variat de evenimente de networking, învățare, incubare și dezvoltare, atât pentru membrii săi, cât și pentru alți profesioniști din domenii conexe cu inovația socială (CSR, HR, comunicare socială etc.). www.impacthub.ro

Orange România

Orange este lider de piaţă în România cu 10,365 milioane de clienţi şi venituri de 221 milioane de euro la 31 martie 2015. Orange România este parte a grupului Orange, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din lume, cu peste 247 milioane de clienţi pe cinci continente.Orange România oferă o gamă extinsă de soluţii de comunicaţii clienţilor săi, atât utilizatori individuali, cât şi companii, de la servicii de bază până la servicii complete de voce, date fixe şi mobile, precum şi servicii TV.

Grupul Orange este un important furnizor de servicii globale IT și de telecomunicații pentru companii multinaționale, sub brandul Orange Business Services . În martie 2015, Grupul a prezentat noul său plan strategic „Essentials2020” care pune în centrul strategiei sale nevoile clienților, cu scopul de a le ușura accesul la universul digital și la puterea rețelelor de nouă generație.

Mai multe detalii despre produsele şi serviciile companiei sunt disponibile pe www.orange.ro

 

Fundaţia ERSTE

În 2003, Fundaţia ERSTE a evoluat din “Erste Österreichische Spar-Casse”, prima Bancă de Economii din Austria. Fundaţia ERSTE este acţionarul principal al Grupului Erste şi investeşte o parte din dividendele sale în dezvoltarea societăţii civile din Europa Centrală şi de Sud-Est. Fundaţia ERSTE susţine participarea socială şi implicarea societăţii civile. Obiectivul Fundaţiei este să-i aducă pe oameni împreună şi să ofere informaţii despre istoria recentă a unei regiuni care a cunoscut schimbări dramatice începând cu 1989. Fiind o fundaţie activă, îşi dezvoltă propriile proiecte în cadrul a trei programe: Dezvoltare Socială, Cultură şi Europa. www.erstestiftung.org

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.