Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

600 de voluntari care să faciliteze accesul la educaţie al copiilor proveniţi din medii defavorizate

0

Ziua Acțiunii United Way, sărbătorită de 630 voluntari din toată țara

 

Peste 600 de voluntari ai Fundaţiei United Way România şi-au petrecut ziua de 21 iunie în acţiuni de voluntariat menite să faciliteze accesul la educaţie al copiilor proveniţi din medii defavorizate, cu risc crescut de abandon şcolar sau al copiilor cu dizabilităţi.

Ziua Actiunii United Way 2013 (2)Ziua Acțiunii este sărbătorită de organizațiile United Way în întreaga lume, iar 21 iunie, solstițiul de vară, este o zi aleasă simbolic: cea mai lungă zi din an, în care voluntarii au mai mult timp la dispoziţie să fie generoși și să contribuie la comunităţile din care fac parte. Anul trecut, acţiunea a reunit voluntari din 10 ţări care prin activităţile lor au îmbunătăţit viaţa a peste 750.000 de persoane. În România, voluntarii United Way şi-au petrecut ziua de 21 iunie 2012 alături de copii din familii dezavantajate vizitând muzee, renovând centre educaţionale sau la centre de zi pentru vârstnici şi copii cu dizabilităţi.

Anul acesta, Ziua Acţiunii s-a concentrat pe aria Educaţie, sub sloganul: „Donează. Fii voluntar. Acţionează”. Companii partenere şi voluntarii lor s-au mobilizat să ofere copiilor ajutaţi de United Way un set de rechizite și cărţi, pentru a rămâne în contact cu şcoala pe parcursul vacanţei de vară. Accenture, Achieve Global, Allianz Tiriac, Arobs Transilvania Software, BNP Leasing Solutions, Citi, CMS Cameron McKenna, DLA Piper, Electronic Arts, Eli Lilly, Genpact Cluj, GlaxoSmithKline, JW Marriott, Kinstellar, Metro, Raiffeisen Bank şi Romtelecom au ales să se implice de Ziua Acţiunii. Împreună, cei 630 de voluntari au strâns rechizite şi fonduri din care s-au realizat 1.000 de pachete educaţionale ce vor fi  distribuite copiilor susţinuţi de United Way la București, Cluj și Timișoara.

Astfel, pe lângă sprijinul oferit acestor copii pe parcursul anului școlar şi care acoperă nevoile de bază de hrană, haine şi ajutor zilnic la teme în centre de zi educaţionale, copiii din familii sărace susținuţi de United Way vor reveni la toamnă mai pregătiţi pentru școală.

Alţi voluntari s-au implicat în acţiuni de renovare a centrelor de zi pentru copii din familii afectate de sărăcie. Voluntarii de la Citi au renovat un centru de zi din Bucureşti pentru ca cei 60 de copii ajutaţi să aibă un mediu adecvat învăţării, iar voluntarii de la GlaxoSmithKline au amenajat spaţiul de joacă şi relaxare al copiilor dintr-un centru de zi din Timişoara.

Ziua Acţiunii a însemnat o zi de distracţie pentru mai bine de 150 de copii sprijiniţi de United Way pentru a avea acces la educaţie. Împreună cu grupuri de voluntari de la GlaxoSmithKline şi Genpact au vizitat muzee și parcuri zoo, iar apoi au luat masa împreună.

„Pe 21 iunie sărbătorim «Day of Action», o zi în care aducem împreună voluntari, donatori și beneficiari ai proiectelor noastre sociale. Anul acesta am subliniat mesajul LIVE UNITED pentru a oferi partenerilor noștri ocazia să pună în aplicare îndemnurile: «Donează. Fii voluntar. Acționează». Live United este un mod de viață care cuprinde toţi membrii unei comunităţi. În centrul acestui mod de viaţă este convingerea că fiecare comunitate are resursele necesare pentru ca fiecare om să aibă o viaţă demnă. Numai aşa putem deveni o comunitate cu adevărat puternică, iar ziua de 21 iunie este o sărbătoare a voluntariatului şi a spiritului comunitar”, a declarat Cristina Damian, directorul executiv al United Way România.

United Way România este o fundaţie românească, independentă, afiliată la United Way Worldwide şi are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunitate prin încurajarea donaţiilor individuale, corporatiste şi a voluntariatului, pentru ca toată lumea să aibă şanse egale la educaţie, sănătate şi un venit decent. Fundaţia lucrează cu voluntari, companii, organizaţii neguvernamentale acreditate în domeniul social sau al educaţiei, grupuri de iniţiativă cetăţeneşti, autorităţi locale şi specialişti din Bucureşti, Cluj şi Timişoara pentru a pune în practică principiul că „mai bine” nu poate exista decât dacă înseamnă „mai bine pentru toţi”. Alături de 55 de companii, 2.800 de donatori şi peste 700 de voluntari, United Way ajută anual mai mult de 6.500 de persoane în situaţii de risc şi, astfel, întreaga comunitate, pentru că vieţile tuturor sunt legate şi toată lumea are de câştigat când un copil ia note bune la şcoală, când fiecare familie are ce pune pe masă, când toţi oamenii se bucură de o sănătate mai bună.

Ziua Actiunii United Way 2013 (6)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.