5600 de cauze sprijinite prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor

0

Fundatia pentru Comunitate si MOL Romania au lansat cea de-a patra editie a Programului – MOL pentru sanatatea copiilor, dedicat organizatiilor non-profit care deruleaza proiecte de terapie emotionala sau terapie prin arta pentru copiii care sunt afectati de boli cronice, sufera de dizabilitati sau se afla in curs de recuperare dupa afectiuni grave.

„In esenta, prin programul MOL – Pentru sanatatea copiilor este sprijinita munca de zi cu zi a unor echipe complementare, care lupta alaturi de parinti astfel incat copiii lor aflati in suferinta sa isi amelioreze starea de sanatate. Pe parcursul celor 3 ani de existenta a acestui program, MOL Romania a sustinut 53 de proiecte cu peste 200.000 euro si astfel au fost ajutati 5.600 de copii cu nevoi speciale”, a declarat Kinga Daradics, CEO MOL Romania.

Lansarea programului a avut loc la Scoala Speciala Pascani, a carei oferta educationala şi terapeutica este special conceputa pentru 133 de elevi cu deficiente mintale usoare, moderate, severe si asociate, copii cu varste intre 7 si 17 ani din Pascani si localitati limitrofe.

Participantii la eveniment au asistat la o sedinta de terapie prin arta cu „Artistii Speciali”, parte a activitatii desfasurate constant in scoala din Pascani prin finantarea asigurata de MOL Romania. Cabinetul de terapie prin arta de aici a utilizat tehnica olaritului si a modelajului, fiind coordonat de un specialist in terapie prin arta si 2 psihologi asistenti cu experienta in domeniu. Folosindu-se de utilajele specifice: roti de olarit, strung pentru decor, cuptor de ceramica, copiii de la Scoala Speciala Pascani au confectionat obiecte ceramice colorate. Ulterior, cu lucrarile lor s-au organizat 5 expozitii, unele cu ocazia unor conferinte si simpozioane desfasurate pe tema sistemului educational special.

„Rezultatele programului MOL – Pentru sanatatea copiilor organizat de Fundatia pentru Comunitate si finantat de MOL Romania au fost pozitive, terapia prin arta contribuind la dezvoltarea personala si stimularea autoexprimarii creative a copiilor cu deficienta mintala, precum si la facilitarea integrarii lor scolare, profesionale si sociale. La Scoala Speciala Pascani proiectul a avut un rol important si in randul comunitatii locale, mobilizand voluntari din partea Asociatiei Mesterilor Populari din Moldova, iar elevii de la scolile obisnuite din localitate s-au alaturat colegilor lor de la scoala speciala”, a spus András Imre, directorul executiv al Fundatiei pentru Comunitate.

La lansare, 5 organizatii dintre cele 17 finantate anul trecut au prezentat rezultatele obtinute pe parcursul desfasurarii proiectelor. Fundatia Vatra Pascanilor, Asociatia Bóbita din Targu Secuiesc, Fundatia de Sprijin Comunitar, Asociatia pentru Promovarea Dezvoltarii Personale din Bacau si Asociatia Hip-Tep din Aiud au avut un schimb de experienta care a deschis calea unei colaborari ulterioare.

In cadrul proiectului MOL – Pentru sanatatea copiilor un ONG poate sa beneficieze de o suma de maximum 20.000 lei sub forma de prefinantare, pentru un proiect ce urmeaza sa fie implementat in perioada 30 noiembrie 2012 – 21 octombrie 2013. Termenul-limita de depunere a cererilor de finantare este 2 noiembrie 2012. Cuantumul total al sponsorizarilor este de 300.000 lei.

Programul MOL – Pentru sanatatea copiilor este organizat de Fundatia pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de MOL Romania. Anuntul programului precum şi formularul de candidatura pot fi descarcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şiwww.molromania.ro.

Despre MOL

Grupul MOL este una dintre companiile de top din Europa Centrala, cu operatiuni in peste 40 de tari şi 32.000 de angajati in intreaga lume. MOL are operatiuni de explorare in 11 tari si de productie in 7 tari. Grupul controleaza, de asemenea, cinci rafinarii şi doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare, in Ungaria, Slovacia, Croatia şi Italia. Compania detine o retea de peste 1.700 de benzinarii in Europa Centrala şi de Sud-Est.

Despre Fundatia pentru Comunitate

Fundatia Pentru Comunitate este o organizatie non profit infiintata la Cluj in 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoasterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel  incat lumea noastra sa devina mai prietenoasa. Pentru realizarea scopurilor anuntate, Fundatia sprijina activitati in domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv si de recreatie. Sprijina de asemenea copii si tineri in suferinta,  precum si acele organizatii care se ocupa de insanatosirea, de reabilitarea lor.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.