Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

54,5 milioane de Euro pentru Erasmus+ în 2015

0

România are alocat, în anul 2015, un buget de 54 514 335 de Euro pentru programul Erasmus+ – programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport. La nivel naţional, prin Erasmus+ sunt finanţate proiecte de mobilitate, proiecte de parteneriat strategic şi întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret. Bugetul în România este distribuit după cum urmează: 42 341 832 de Euro pentru proiecte de mobilitate,  11 916 025 de Euro pentru proiecte de parteneriat strategic şi 256 478 de Euro pentru întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret. Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) – instituţia care gestionează programul Erasmus+ în România – finanţează proiecte în domeniile educaţie şcolară, formare profesională, învăţământ superior, educaţia adulţilor şi tineret.

Erasmus

Termenele limită la care se vor depune proiecte, în anul 2015 sunt: 4 februarie, 30 aprilie şi 1 octombrie pentru proiecte în domeniul tineretului, respectiv 4 martie şi 31 martie pentru proiecte în domeniile educaţie şcolară, formare profesională, învăţământ superior şi educaţia adulţilor. Proiectele se depun online la termenul limită, până la ora 13.00, ora României. Toate informaţiile necesare privind candidatura sunt disponibile pe site-ul programului, www.erasmusplus.ro

„Erasmus+ schimbă vieţi şi deschide minţi; de aceea Europa, care trebuie să-şi doteze cetăţenii cu educaţia, competenţele şi creativitatea de care au nevoie într-o lume din ce în ce mai competitivă şi în schimbare, are nevoie de acest program. Prin el, sistemele de educaţie şi formare se vor moderniza, iar profesorii, formatorii şi lucrătorii de tineret vor coopera pentru a crea noi metode de predare şi formare. Tinerii, principalii beneficiari ai programului, vor profita de mobilităţile cu scop de învăţare pentru a se dezvolta personal şi profesional mult mai rapid decât dacă ar fi rămas acasă.” Monica Calotă, director ANPCDEFP.

685 de proiecte finanţate în România în 2014

În anul 2014 în România au fost depuse 2210 cereri de finanţare, dintre care au fost finanţate 685: 484 de proiecte de mobilitate, 189 de proiecte de parteneriat strategic şi 12 întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret. În ceea ce priveşte domeniile vizate de aceste proiecte, 214 se adresează educaţiei şcolare, 118 formării profesionale, 79 învăţământului superior, 23 educaţiei adulţilor şi 251 tineretului. Prin proiectele de mobilitate finanţate aproximativ 6000 de studenţi şi peste 3000 de elevi au oportunitatea de a studia sau a se pregăti profesional într-o altă ţară. Aproape 4000 de profesori şi peste 7000 de tineri şi lucrători de tineret participă în proiecte internaţionale. Bugetul total alocat proiectelor finanţate în anul 2014 a fost de 51 256 839 de Euro.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene  pentru educaţie, formare, tineret şi sport şi va fi implementat în perioada 2014-2020. Programul are ca scop stimularea dezvoltării competenţelor şi a capacităţii de inserţie profesională şi sprijinirea modernizării sistemelor de învăţământ, de formare profesională şi pentru tineret. Erasmus+ va beneficia de un buget total de 14,7 miliarde de Euro. Peste 4 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesională, pentru a munci sau pentru a desfăşura activităţi de voluntariat în străinătate, printre acestea numărându-se 2 milioane de studenţi din învăţământul superior, 650 000 de ucenici şi de elevi din învăţământul profesional, precum şi peste 500 000 de tineri implicaţi în programe de schimburi de tineri sau de voluntariat în străinătate.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.