Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

50 de fotografii spectaculoase și tot atâtea motive să fim mândri de țara noastră

1

”România sălbatică”, 50 de fotografii spectaculoase și tot atâtea motive să fim mândri de țara noastră

WWF România și Garanti Bank lansează astăzi, în parcul Herăstrău din București, „România sălbatică”, o expoziție de fotografie în aer liber dedicată celor mai sălbatice și spectaculoase locuri din cele 13 parcuri naționale ale României și din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Inițiat de către fotograful Dan Dinu, proiectul reunește 50 de fotografii, expuse pe panouri de mari dimensiuni, prezentând locuri mai puţin cunoscute, dar impresionante, pe care Dan le-a străbătut în ultimul an. Din Buila-Vânturarița în munții Rodnei, din Retezat în Ceahlău sau din Defileul Jiului în Delta Dunării, fotograful a cutreierat parcurile pentru a surprinde unicitatea locurilor și a o dezvălui apoi publicului.

Expoziția din București, deschisă până la 30 octombrie, este prima din cadrul unui turneu care va continua în cele mai mari orașe din țară, până la sfârşitul acestui an și în prima jumătate a anului viitor.

Odată cu expoziţia, a fost lansat și site-ul www.romaniasalbatica.ro, unde pot fi accesate galeria de imagini, jurnalul expediţiei precum și detalii despre traseul expoziţiei în ţară. De asemenea, pe pagina de facebook a Garanti Bank, www.facebook.com/GarantiBankRomania, iubitorii de fotografie pot admira toate imaginile prin intermediul unei aplicații, le pot vota pe cele favorite și pot câștiga un week-end la Poiana Brașov, precum și participarea la un workshop de fotografie susţinut de Dan Dinu.

” Având în vedere că pasiunea mea pentru fotografie s-a născut în special din cea pentru natură, a fost pasul firesc să mă implic în acest proiect și să fac aceste expediţii incredibile. Este o provocare, dar în același timp și o responsabilitate uriașă, deoarece potenţialul proiectului este unul fabulos, iar zonele sălbatice ale României au nevoie de această promovare, să fie cunoscute și protejate. Mă bucur că am beneficiat de sprijinul WWF și Garanti Bank, care au înţeles importanţa acestui demers”, a declarat Dan Dinu.

„Problemele şi agitaţia zilnică ne acaparează atât de mult, încât deseori uităm să ne bucurăm de ceea există în jurul nostru. Prin această expoziţie ne propunem sa le oferim tuturor vizitatorilor  50 de motive de a zâmbi, de a admira şi de a fi mândri de România. Expoziţia România Sălbatică ne aduce aminte că avem ţara cea mai bogată în biodiversitate din Uniunea Europeană şi ne îndeamnă să protejăm valorile naturale. Parcurile naţionale au un viitor sigur, atâta vreme cât există oameni care nu uită de importanţa lor, care le protejează şi se bucură de ele. Pentru WWF, expoziţia aduce cel puţin 50 de motive în plus pentru care ne implicăm in protecţia mediului în România.”, a precizat și Magor Csibi, Director de Program WWF România.

„Garanti Bank susține activ programele de protejare a mediului înconjurător, iar cu WWF am demarat un parteneriat încă de acum 18 ani, în Turcia. Parteneriatul cu WWF România a debutat anul trecut cu un proiect care ne este foarte drag – primul card de afinitate eco din România, WWF Bonus Card. Acum suntem bucuroși să fim implicaţi în proiectul „România sălbatică”, care este un pas important în demersul nostru de a promova frumuseţile ascunse ale României şi modalităţile de protejare a acestora”, a adăugat, la rândul său, Murat Atay, Director General Garanti Bank.

Expoziţia face parte din proiectul mai amplu România Sălbatică, o expediţie iniţiată de fotograful Dan Dinu în anul 2010, ale cărei destinaţii sunt toate cele 28 de parcuri naţionale, naturale şi geoparcuri din România.

Anul viitor, cea de-a doua etapă a expediţiei va completa colecţia cu imagini din cele 12 parcuri naturale și cele două geoparcuri. Rezultatul final va fi prima colecţie publică de fotografii de calitate din ariile protejate din România.

 

***

Despre WWF (World Wide Fund for Nature)

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.

Despre Garanti Bank

Garanti Bank este o bancă universală cu o gamă completă de produse şi servicii pentru toate segmentele de clienţi. Prezentă de peste 12 ani pe piața bancară din România, Garanti Bank susține activ programele de protejare a mediului înconjurător și derulează activități sustenabile, menite a îmbunătăți calitatea vieții.

Acordând o atenție sporită conservării naturii, Garanti Bank a devenit în 2010 partener al WWF în România. Împreună, cele două organizații luptă pentru protejarea pădurilor din România, habitatul natural al unor specii amenințate cu dispariția, precum ursul brun, râsul și lupul.

În parteneriat cu WWF România, Garanti Bank a lansat primul card de afinitate eco din România – WWF Bonus Card. Prin intermediul acestuia, banca direcționează 0,5% din valoarea cumpǎrǎturilor efectuate cu WWF Bonus Card către sprijinirea proiectelor WWF.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.