5 licee, 5 institute de cercetare

0

In septembrie ne‐am distrat, am învățat  și am stat de vorbă  cu cercetătorii la Noaptea Europeană  a Cercetătorilor 2014. Însă am vrut mai mult! Așa că întreaga noastră călătorie în lumea științei continuă în București!

Pe 12 noiembrie 2014, orele 18.00, în București, dăm startul proiectului 5 licee, 5 institute de cercetare care va avea capăt de linie Noaptea Cercetătorilor 2015.

Călătorii noștri, care de data asta vor fi liceeni din 5 colegii naționale bucureștene, sunt invitați să își ocupe locul dorit și să parcurgă un traseu aventuros în lumea cercetătorilor adevărați. Vor lucra pe perioada întregului an școlar la o temă  de cercetare, vor explora laboaratoarele institutelor, se vor documenta  și vor avea discuții interactive cu cercetaătorii, profesorii  și prietenii ca în final, în septembrie 2015 să  își prezinte rezultatele ca adevărați cercetători în fața publicului.

Sub conceptul #researchers4humanity activitățile desfășurate vor uni oamenii dincolo de granițele vârstei, în căutarea unor răspunsuri la întrebări simple, pe care ulterior să le dezvăluie printr‐un limbaj pe înțelesul tuturor.

Colegiile Naționale participante sunt:

Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, Colegiul National Mihai Viteazul, Colegiul National Mihai Eminescu, Colegiul National Gheorghe Lazar, Colegiul National Grigore Moisil

Institutele de cercetare participante sunt:

Institutul Național de Cercetare în Sport, Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer” al Academiei Române, Observatorul Astronomic al Academiei, Institutul Național de Speologie, Institutul de Științele Educației.

Locația evenimentului de lansare: IMPACT HUB, Str. Halelor nr 5, et 2

Despre 5 licee, 5 Institute

Proiectul este la prima ediție și este organizat de Asociația INVENIO în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Despre Noaptea Cercetătorilor

Noaptea Cercetătorilor este un eveniment finanțat de către Comisia Europeană, prin acțiunile Marie Skłodowska‐Curie. Evenimentul își propune să  arate publicului larg ce înseamnă  să  fii cercetător  și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Primul eveniment european Noaptea Cercetătorilor a fost organizat în 2005  şi a atras până  acum 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Ediția 2013 a atras peste 40.000 de vizitatori în România.

Noaptea Cercetătorilor 2014‐2015 este organizată  în România, sub egida Uniunii Europene, echipa #Researchers4Humanity fiind compusa din Asociația Invenio, Target Active Training, Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport.

poster 5 licee, 5 institute

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.