Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

5 decembrie, Ziua Internațională a Voluntarului: Voluntarii schimbă comunități iar voluntariatul schimbă oameni!

0

Aceasta este premisa de la care Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat a pornit în conturarea unei noi campanii care să celebreze implicarea în comunitate.

De 5 decembrie, Ziua Internațională a Voluntarului, Pro Vobis provoacă voluntarii să-și împărtășească experiența și să-i inspire și pe alții la acțiune, povestind despre cum voluntariatul a contribuit la creșterea lor.

Adevărul este că pentru cei care nu sunt bula voluntarilor dedicați și fără stare, voluntariatul rămâne o activitate neînțeleasă, a cărei beneficii nu sunt cunoscute sau recunoscute pe deplin. Campania desfășurată de Pro Vobis își propune să promoveze și să ilustreze frumusețea și capacitatea voluntariatului de a schimba în bine comunități, dar mai ales oameni.

Dacă nu de mult exista populara provocare de #5yearschallenge, de data aceasta voluntarii sunt invitați la un #volunteeringyearschallenge.

Ce trebuie să facă voluntarii pentru a promova puterea schimbării ce vine din implicarea în voluntariat este să trimită până pe data de 4 decembrie 2019 la adresa programe@provobis.ro două fotografii cu aceștia – una de dinainte să înceapă călătoria spre lumea voluntariatului și una cu ei din prezent – în plină desfășurare de forțe, în postura de voluntar la datorie. Cele două fotografii trebuie să fie însoțite de un paragraf despre cum voluntariatul a contribuit la persoana care sunt ei astăzi – ce abilități și talente au căpătat, ce tip de oameni valoroși au cunoscut și în ce moduri magice și neașteptate au crescut.

Pe data de 5 decembrie, pe pagina de facebook și pe pagina de instagram a organizației Pro Vobis sărbătorim online Ziua Internațională a Voluntarilor, cu postări adunate de la voluntari din toată țară!

Pentru mai multe detalii despre campanie puteți consulta pagina de facebook
(
https://www.facebook.com/AsociatiaProVobis/) sau pagina de instagram a organizației (https://www.instagram.com/pro_vobis/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.