Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

40 de ani de sprijin acordat copiilor și familiilor din întreaga lume

0

McDonald’s și Fundatia pentru Copii Ronald McDonald celebrează 40 de ani de sprijin acordat copiilor și familiilor din întreaga lume

De 40 de ani, McDonald’s și clienții săi din întreaga lume sprijină Fundația Ronald McDonald

În luna octombrie a acestui an, McDonald’s și Fundatia pentru Copii Ronald McDonald (RMHC) celebrează  40 de ani dedicați sănătății copiilor și reînnoiesc apelul pentru donații destinate familiilor aflate în momente dificile din viață. În România acest moment este marcat la Casa Ronald McDonald din incinta Spitalului pentru Copii Grigore Alexandrescu, construită acum 16 ani.

Noi credem că pentru copii este foarte important să îi aibă alături pe cei dragi. Credem că se fac mai repede bine dacă au alături familiile, cu grija și dragostea lor. Nu în ultimul rând, sistemul medical poate să conteze pe ajutorul Caselor Ronald McDonald atunci când capacitatea de spitalizare sau cazare intraspitalicească nu mai face față”, declară Daniel Boaje, Director General McDonald’s România.

Ronald 1

În România, Fundatia pentru Copii Ronald McDonald  a construit 2 case Ronald McDonald, în București, la Spitalul Grigore Alexandrescu și în Timișoara, la Spitalul pentru Copii Louis Turcanu.  Acestea au fost de la deschidere ‘case departe de casă’ pentru peste 11,000 de părinți care au stat alături de copiii lor în perioada de spitalizare, fără să aibă nicio cheltuială.

Astfel, evenimentul din 15 octombrie 2014 aniversează în mod egal 40 de ani de la înființarea primei Case Ronald din lume și efortul familiilor de a fi alături de copiii lor pe durata tratamentelor îndelungate.

În semn de susținere pentru Casele Ronald și pentru donațiile în cutiile speciale din restaurantele McDonald’s peste 4000 de angajați și prieteni  ai McDonald’s poartă șosetele în dungi albe și rosii, cunoscute ca simbolul lui Ronald McDonald.

Ca și purtătorul lor, ne fac să zâmbim și să ne reamintim că un simplu gest, de a pune un bănuț în cutiile din restaurante, ajută efortul familiilor aflate acum în Casele Ronald și a celor care se vor afla de acum înainte”, a adăugat Daniel Boaje.

Despre Fundatia pentru copii Ronald McDonald

Ideea de a crea Fundația pentru copii Ronald McDonald a apărut odată cu lupta unui copil, Kim Hill, cu leucemia. Familia lui Kim, în străduința de a rămâne alături de fiica lor pe perioada tratamentului, a inspirat McDonald’s, medicul care o îngrijea, comunitatea de unde provenea și un jucător de fotbal, tatăl lui Kim, să creeze prima Casa Ronald McDonald. De atunci, sistemul de Case Ronald McDonald s-a dezvoltat permanent. Astăzi, peste 9 milioane de copii și familiile lor primesc anual ajutor în întreaga lume, prin Fundația Pentru Copii Ronald McDonald, care înseamnă 350 Case Ronald McDonald, peste 8,000 de familii ajutate zilnic, 195 Camere de Familie în Spitale care primesc și ele peste 8000 de familii zilnic, 52 de unități mobile Ronald McDonald care fac analize de bază pentru peste 4,000 de copii zilnic. Susținerea este asigurată în principal de McDonald’s, prin donațiile clienților săi, care depășesc 51 de milioane de dolari anual, în întreaga lume.

 Alte proiecte ale Fundației Ronald McDonald în România

În afară de Casele Ronald, printre proiectele fundației se numără proiectul «Operation Smile», prin care o echipă  intenațională de chirurgi a operat gratuit peste 150 de copii cu malformații faciale, înființarea unei secții de oncologie-hematologie pediatrică la Spitalul Clinic Județean din Târgu Mureș, construirea unui lift în Spitalul de copii Louis Țurcanu din Timișoara care să faciliteze accesul copiilor operați la etajele superioare, dotarea Spitalului pentru Copiii Grigore  Alexandrescu cu echipamente medicale performante de imagistică, cel mai important  fiind un computer tomograf performant care ajută la diagnosticarea corectă a peste  3000 de copii anual.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.