Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

3M Romania și United Way România ajută împreună comunitățile afectate de COVID-19

0

București, 5 octombrie 2020 – Compania tehnologică 3M s-a alăturat organizației United Way Worldwide, pentru a susține proiecte de sprijin al persoanelor vulnerabile afectate de COVID-19 în țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA).
România este una dintre cele 12 țări din regiunea EMEA care primește o parte din ajutorul financiar total in valoare de 1.875.000 USD / 7.790.812 ron, sumă ce va fi direcționată către proiecte care sprijină nutriția, sănătatea mentală și fizică, educația și informarea corectă privind COVID-19, în funcție de nevoi, de prioritățile locale și de evoluția pandemiei în fiecare teritoriu în parte.

United Way România, alături de partenerul său, 3M România, va implementa proiectul Criza Covid-19: copiii au nevoie de acces la tehnologie pentru educația online, care își propune să crească șansele copiilor defavorizați de a avea acces la materiale digitale și de a participa la cursuri online, oferind echipamente pentru copiii defavorizați.
Proiectul se adresează unui număr de 230 de copii care trăiesc în comunități vulnerabile din București, Cluj și Timișoara, fără acces la educație online sau instrumente tehnologice, care au avut un contact limitat cu programele educaționale în perioada de criză. Prin intermediul acestui program, copiii vor primi tablete, acces la internet și instrumentele necesare pentru a-și continua educația online în această perioadă dificilă.

Programul intenționează, de asemenea, să alfabetizeze digital părinții acestor copii și să sporească aptitudinile digitale ale pedagogilor, acolo unde este nevoie. Pentru că mulți dintre părinți și-au pierdut locurile de muncă, prin programul implementat de United Way România, cu sprijinul companiei 3M, copiii și familiile lor vor beneficia de consiliere socială și psihologică și suport material – hrană și produse de îngrijire personală. Părinții vor primi, de asemenea, sprijin material și emoțional, pentru a-și putea susține copiii în cadrul procesului de educație digitală.
Sprijinirea cadrelor didactice este la fel de importantă, pentru ca acestea să se adapteze la noile condiții cerute de educația digitală: programul îi va ajuta să utilizeze toate instrumentele disponibile și să-și consolideze capacitatea de a menține copiii implicați în activități educaționale. Lipsa condițiilor decente de locuit determină, în cazul elevilor, scăderea concentrării în activitățile școlare.

„Este important ca, în timpul acestei pandemii, 3M să rămână fidel valorilor sale fundamentale, prin sprijinirea comunităților și contribuția la îmbunătățirea vieților celor vulnerabili”, crede Nicoleta-Aurora Mocanu, Country Leader/Finance Manager 3M România. „Programul pe care îl derulăm în parteneriat cu United Way România face parte dintr-un proiect amplu, de 20 de milioane USD, dezvoltat de 3M la nivel corporativ, pentru a sprijini proiectele de reconstrucție și revenire după pandemia de COVID-19 la nivel global. Suntem recunoscători pentru faptul că o parte din această finanțare ajută copiii defavorizați din România să nu abandoneze educația, în această perioadă dificilă.”

United Way Worldwide ajută comunitățile nevoiașe de peste 130 de ani, dar amploarea crizei COVID-19 și impactul larg al acesteia asupra sănătății oamenilor, mobilității sociale, veniturilor și siguranței locurilor de muncă – factori esențiali pentru bunăstarea comunităților – au adus noi provocări.

„Din cauza întreruperii școlii și lipsurilor materiale generate de pandemie, copiii din medii vulnerabile sunt, acum, și mai expuși riscului de abandon școlar. Sprijinul venit din partea companiei 3M ne ajută să le asigurăm acestor copii acces la tehnologie și să le dăm o șansă la educație și, implicit, la un viitor mai bun”, spune Adriana Dobrea, Director Executiv United Way România. „Împreună, putem face o diferență reală în calitatea vieții oamenilor, în timp ce traversăm pandemia de coronavirus”.

Despre 3M
3M aplică știința în diferite moduri, pentru a îmbunătăți zilnic viața. Cu o cifră de afaceri de 32 miliarde de dolari SUA și 96.000 de angajați, operează în 200 de țări din întreaga lume. Având o bază de 51 de platforme tehnologice, 3M este prezent în domenii de excelență precum: sănătate, auto, consumer, transport, grafică, electronică, energie, industrie sau siguranță.

Despre United Way
United Way Worldwide este o organizație nonprofit, finanțată din surse private, înființată în SUA, având o rețea care se întinde în peste 40 de țări și teritorii de pe șase continente. Acesta sprijină 61 de milioane de oameni pe tot globul, fiind susținută de 2,9 milioane de voluntari și 8,3 milioane de donatori.

United Way România este o fundaţie românească afiliată la United Way Worldwide, SUA, a cărei activitate se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie. Acționăm ca un organizator comunitar, mobilizând o rețea extinsă de parteneri din comunitate – ONG-uri, companii, instituții publice, lideri din societatea civilă, donatori și voluntari – să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv. Programele United Way România sprijină anual peste 12.900 de persoane în dificultate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.