Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

37 de spitale din 16 județe au solicitat Asociației Merci Charity Boutique peste 10.000 de combinezoane de protecție pentru angajații spitalelor

0

București, 5 octombrie 2020: Asociația Merci Charity Boutique a primit înscrieri de la 37 de spitale din județele Argeș, Alba, Bacău, Botoșani, București, Covasna, Constanța, Cluj, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Prahova, Suceava, Sibiu pentru a trimite combinezoane de protecție produse în București de patru ateliere de croitorie într-un cluster creat în cadrul proiectului ”Construirea capacității locale de producție a echipamentelor medicale: costume medicale de protecție pentru cadrele medicale, produse în România”.

24 din cele 37 de spitale înscrise tratează pacienți infectați cu COVID-19. În ciuda limitării numărului de combinezoane care poate fi solicitat de un spital la 350, echipa a primit cerere pentru peste 10.000 de combinezoane. În perioada iunie – septembrie, echipa asociației a format un cluster din care fac parte patru ateliere din București pentru a produce local combinezoane de protecție spre a fi oferite spitalelor înscrise, în limita finanțării curente și a început producția acestora.

Momentan, echipa va acorda prioritate solicitărilor primite de la cele 24 de spitale cu pacienți COVID-19, în limita numărului de combinezoane produse prin finanțarea curentă. Restul vor fi trecute pe o listă de rezervă pentru care asociația va derula acțiuni de strângere de fonduri.

Proiectul derulat de asociația Merci Charity Boutique și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile se derulează în perioada 28 mai – 28 noiembrie 2020 pentru a veni în sprijinul a două categorii de angajați afectate de pandemia COVID-19: personalul din spitale și angajații din atelierele de croitorie. Peste 20 de spitale vor primi combinezoane de protecție și 13 angajați din 4 ateliere de croitorie și-au păstrat locul de muncă. Atât materialul cât și accesoriile pentru producția combinezoanelor au fost 100% achiziționate din România, proiectul susținând astfel și economia românească.

Proiect derulat de asociația Merci Charity Boutique și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

*****

Despre asociația Merci Charity Boutique

Merci Charity Boutique este o organizație nonprofit al cărei scop este să acorde sprijin prin proiecte de sănătate mobilă şi educaţie pentru copii cu probleme medicale și sociale. În 2016, asociația a creat afacerea socială “Atelier Merci”, un atelier de croitorie situat în București care produce articole de îmbrăcăminte pentru femei, copii și bărbați și donează 100 % din profitul obținut către asociația Merci Charity Boutique și proiectul de tratament stomatologic mobil „Zâna Merciluță”. 

Website: www.ateliermerci.ro și www.mercicharity.ro

 

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil  și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.